Najnovije

RUSKE, SIRIJSKE I IRANSKE SNAGE ZAJEDNO MARŠIRAJU PUSTINJOM: Udruženo su napravili uporište u Deir Ezoru sa namerom da se isteraju Ameri!

Sirijske, ruske i iranske snage održavaju zajedničke vežbe u zapadnom Deir Ezoru, izvestio je sirijski list Al-Vatan 2. oktobra.

Ruska vojska u Siriji (Foto: mil. ru)

Sirijski list je naveo da ratne letelice i raketni bacači učestvuju u vežbama, koje su počele 1. oktobra.

"Ovi događaji poklopili su se sa građanskim ustankom protiv Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i američkom okupacijom u većini njihovih oblasti (na severoistoku Sirije)", navodi se u kratkom izveštaju Al-Vatana.

Nekoliko lokalnih izvora potvrdili su da se u zapadnom Deir Ezoru održavaju zajedničke sirijske, ruske i iranske vježbe. Izvor je rekao da je SDF obavestio meštane o vežbama.

Sirijska arapska vojska (SAA) i njeni saveznici kontrolišu centar grada Deir Ezor, zapadnu ruralnu oblast, zapadnu obalu doline reke Eufrat i mali džep na istočnoj obali reke. U međuvremenu, SDF kontroliše čitav istočni i severoistočni kraj.

Čini se da su vežbe usmjerene na odvraćanje od SDF-a i koalicije pod vodstvom SAD-a. U poslednjih nekoliko meseci nekoliko izvora je tvrdilo da koalicija planira napad na zapadnu obalu Eufrata kako bi presekla put ka Iraku.

Oglasili se zarobljenici borci Saudijske Arabije! Intervju iz zatočeništva možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA