Najnovije

SUĐENJE ŠARIĆU NAMEŠTENO? Umešani svedok saradnik i sudija?!

Advokati Milana Lazarevića (49) iz Valjeva, poznatijeg kao Laza Bombaš, zatražili su izuzeće sudije Specijalnog suda Siniše Petrovića, koji je glavni sudija i u procesu protiv Darka Šarića (48), predsedavajućeg sudije Svetlane Aleksić i sudije Vinke Berahe Nikićević, zbog sumnji u njihovu nepristrasnost.

Darko Šarić (Foto: Jutjub)

Odluku o izuzeću treba da donese Aleksandar Stepanović, predsednik Višeg sudu u Beogradu.

Ponavlja se suđenje za napad na Vučića u Potočarima

U zahtevu za izuzeće navodi se da Nebojša Joksović (48), svedok saradnik u procesu protiv Darka Šarića, "častio sudiju Sinišu Petrovića sa 100.000 evra jer mu je vratio mašine velike vrednosti“, a da ovaj zauzvrat svedočio protiv optuženog Pljevljaka.

Kako se ističe, do ovog saznanja je "došao Lazarević od određenih lica“.

Odbrana zamera veću i što onemogućava da se ispita uloga Joksovića u likvidaciji Željka Đedovića (30) iz Sedlara kod Valjeva, iako su dva svedoka overila izjave u kojima tvrde da iza organizacije ubistva stoji on, a ne Lazarević.

Za sudiju Svetlanu Aleksić navode da ona mora biti izuzeta od postupanja u predmetu, između ostalog, zbog poznanstva i prijateljskih veza sa Tatjanom Tanjom Joksović, suprugom Nebojše Joksovića.

Pošto su na prošlom suđenju sudije same odlučivale o svom izuzeću, odbrana napominje da oni ne mogu biti sudije u svojoj stvari već neko ko nije učesnik u predmetu.

Pročitajte OVDE  čime je to Vučić ponovo šokirao Srbiju.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA