Najnovije

SUPROTSTAVIĆEMO SE RUSIMA: Guverner Aljaske obećao da će sprečiti „referendum o nezavisnosti i aneksiju“!

Guverner Aljaske Majk Danlivej rekao je da je svestan plana Moskve da organizuje referendum o nezavisnosti za povratak Aljaske Rusiji i će se tome suprotstviti, te je obećao da će dogovoriti zlatni grumen tokom izleta za ukrajinskog predsednika u telefonskom razgovoru sa ruskim šaljivdžijama.

Aljaska (Foto: pixabay. com)

Guverner je izgleda bio počastvovan da primi takav "visoki" poziv od nikog drugog, nego do ukrajinskog premijera i ambasadora te zemlje u SAD-u. Ne iznenađuje da je ključna tema razgovora bila sveprisutna „ruska pretnja“.

Dvojica šaljivdžija obavestili su Danliveja o podlom planu, koji je Kremlj smislio kako bi povratio Aljasku. Objasnili su mu da Moskva veruje da je Aljasku samo privremeno iznajmila davne 1876. godine i da sada želi da joj se vrati zemlja, posebno što država ima morsku granicu s Rusijom, a koju Kanada odvaja od ostatka američke teritorije.

"Čuo sam za to. Čitao sam o tome i sigurno pazim na to, kao i naš predsednik."

Šaljivdžije su otkrile da je Moskva već poslala svoje „agente“ u 49. američku državu kako bi podmitili starosedeoce da organizuju „referendum o nezavisnosti“ i da se „anektira“ Aljaska pod tim izgovorom. Zabrinut novim detaljima podlog plana, guverner je rekao da će "sigurno razgovarati s ljudima u Vašingtonu o tim informacijama".

"Suprotstavićemo se Rusima ako budu imali pretenzije na Aljasku", izjavio je guverner, obećavši da će braniti svoju zemlju.

"Sve što mogu da kažem u ime građana Aljaske je to da smo mi Amerikanci i da nemamo želju da postanemo deo Rusije."

U ne manje "ozbiljnoj" temi, šaljivdžije su pitale da li je moguće organizovati putovanje na reku Klondike za ukrajinskog predsednika i pobrinuti se da tamo nađe zlatni grumen.

„Siguran sam da možemo da razgovaramo sa nekim ljudima koji nam mogu pomoći da to sredimo“, obećao je Danlivej, u potpunosti pozdravljajući ideju o poseti Petra Porošenka Aljasci. Razgovor se očito vodio početkom 2019. godine kada je Porošenko još bio ukrajinski predsednik, ali je objavljen tek ovog petka.

Šaljivdžije, Aleksej Stoljarov i Vladimir Kuznjecov, inače poznatiji kao Leksus i Vovan, postali su poznati nakon što su nasamarili niz visokih zvaničnika u telefonskim razgovorima, predstavljajući se kao političari drugih zemalja.

Pročitajte OVDE  čega se to NATO najviše plaši.

Izvor: vostok. rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA