Najnovije

BESPREKORNA POBEDA RUSA U SIRIJI: Evo kako je ruska vojska postala jača i naprednija zahvaljujući intervenciji na Bliskom istoku!

Kako prenosi The National Interest, ruke oružane snage postale su „bolje“ nakon učešća u sirijskom ratu od septembra 2018. godine.

Ruski specijalci u Siriji (Foto: Jutjub)

Citirajući izvršnog direktora CFTNI-a Pola Sandersa, članak je tvrdio da je Rusija koristila i vojno i politički rezultat njihove intervencije.

"Pol Sanders započeo je diskusiju opisujući ruske strateške ciljeve pred intervenciju, za koje je rekao da su "sprečavanje pada Asadove vlade" i borba protiv terorizma borbom protiv "njih (terorista) "u Siriji, a ne u Rusiji." U članku TNI-a navodi se da je "dodatna korist" za Rusiju to što je pokušala da primora "Sjedinjene Države na nekakav politički dijalog" posle izolacije Rusije od Zapada nakon aneksije Krima.

„Naravno, jednom kada je Rusija ušla u Siriju na značajan način“, nastavio je Sanders, „tada, mislim da su, ruska vlada i ruska vojska tamo razvile neke dodatne interese“, uključujući obezbeđivanje svog uveliko proširenog vojnog prisustva.

Sanders je naglasio da će postizanje stabilnog političkog uređenja u Siriji biti izuzetno teško za Siriju, Rusiju i Iran bez značajne spoljne finansijske pomoći za obnovu.

Sa drugog stanovišta, članak TNI-a citirao je Majkla Kofmana, starijeg naučnika-istraživača iz Centra za mornaričke analize, o ruskim dostignućima i vojnom napretku koji je rezultat ove operacije.

„Sirija je zaista razbijena na tri rata“, rekao je: prvi je „kampanja ponovnog osvajanja“ vlade, drugi je „egzistencijalni sukob između Turske i Kurda“, a treći je „otvoreni rat smetanja između Izraela i Irana. “Kako kaže Kofman, poslednji sukob je najrizičniji za Rusiju, jerje to "rat na Bliskom Istoku zbog kojeg nisu došli u Siriju “, jer postoji ogromna odgovornost i rizik novih izbeglištva. „Eskalacija sukoba između Irana i Izraela primorala bi Rusiju da prekrši obećanja obe strane i ugrozila bi svoju poziciju jedinog aktera koji ima pristojne odnose sa Iranom i Izraelom.

Kofman je dodao da "taktike diktiraju tehnologija i budućnost", a ruska taktička inovacija je bila veoma ograničena pre nego što je Moskva intervenisala u Siriji. Uporedio je performanse taktičkih letelica u Siriji sa sukobom Rusija-Gruzija 2008. kao „transformaciju noći i dan“.

Evo kako je Putin u Siriji rat dobio bez rata! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA