Najnovije

HOĆE LI KONAČNO NEKI ŠIPTAR BITI OSUĐEN? Bivši starešina zločinačke OVK pozvan u Hag na ispitivanje

Naima Miftarija, bivšeg visokog starešinu OVK i agenta KIA-a (Kosovska obaveštajna agencija) Specijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo je na saslušanje sledeće nedelje, saopštio je Miftari na svom Fejsbuk profilu, prenose kosovski mediji. 

Naim Miftari (Foto: Jutjub)

Miftarija će, prema njegovim rečima, haški istražitelji ispitivati tri dana zaredom u toku sledeće nedelje u svojstvu svedoka a sve vreme će ga „nadgledati“ njegov britanski advokat.

U objavi na Fejsbuku naveo je i da je navodna “trgovina ljudskim organima i drugi zločini” o kojima je pisao Dik Marti, “čista laž srpske propagande kojoj je pomogao i Hašim Tači u nadi da će se spasiti”.

Sa druge strane, ne isključuje mogućnost da su pojedini pripadnici OVK primenjivali prekomernu silu, kidnapovanja i izvršavali ubistva, a da im nije sudio vojni sud.

“Možda se dogodilo, u izolovanim slučajevima, od pripadnika OVK-a za vreme rata (tajna služba ZKZ, vojna policija i različite grupe) da su u nekoliko slučajeva upotrebili prekomernu silu izazivajući kidnapovanja, torture žrtava ili ubistva bez nekog redovnog vojnog suđenja. U ovu kategoriju spadaju razrešavanja unutar rivalskih grupa, protiv građana Albanaca (proglašenih izdajicama i saradnicima srpskog neprijatelja). U puno slučajeva bez razloga i činjenica, bilo je slučajeva kada su ubili ili kidnapovali nekoliko pripadnika srpske zajednice koji su blisko bili povezani sa zločinima i sa srpskim nasilnim režimom. Postojalo je još nekoliko slučajeva kada su neodgovorni ljudi koristili rat za različite privatne osvete, stara razjašnjavanja, zločine iz zavisti ili drugog trenutnog razloga“, dodao je on.

Međutim, kako kaže, „ove slabosti, u poređenju za zločinima projektovanim od strane crkve i Srpske Akademije, koji su sprovedeni od strane četničke vojske i policije, su neuporedivi, izolovani i bez neke posebne važnosti, jer su izvršeni, obično od neobaveštenih individua, neznalica i neodgovornih“.

„Dakle, samo politička ubistva u toku i nakon rata, su se desila kao rezultat eliminisanja političkih protivnika, insceniranih i naloženih od strane Hašima Tačija i Opšteg Rogner štaba u Tirani“, zaključio je.

Na današnji dan, pre tri godine, Miftari je na Fejsbuku, saopštio da je dobio poziv Specijalnog kosovskog tužilaštva na saslušanje takođe u svojstvu svedoka. Prema njegovim navodima, poziv se odnosio na „teme mnogih posleratnih ubistava, atentata, dosijea i negativnih dešavanja na Kosovu“.

Pročitajte OVDE da li će Ričard Grenel uspeti u svojoj misiji.

Izvor: Kosev

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA