Najnovije

LAZANSKI IZ RUSIJE OTKRIO! Neviđeni presedan, srpski centar će spojiti NATO i Rusiju! Evo o čemu se radi!

Vazduhoplovni zavod Vojske Srbije "Moma Stojanović" u Batajnici već je dobio sertifikat francuskog "Erbasa" za remont helikoptera "gazela", a u toku su pregovori o tome da postane regionalni centar za remont drugog "Erbasovog helikoptera H-145M, ali i ruskih helikoptera Mi-8 i Mi-17.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Tako bi, kako navode pojedini mediji, taj zavod VS postao jedan od retkih centara, ne samo u regionu, već i u Evropi, za popravljanje i održavanje letelica nekada dva suprotstavljena bloka.

Činjenica je da su odnosi Rusije i NATO i sada zategnuti, ali i da se geopolitička situacija značajno promenila, pa tako sada i neke članice NATO imaju u svojoj floti sovjetske i ruske helikoptere.

Informaciju o tome da se već uveliko razmišlja da "Moma" pored sertifikata "Erbasa" dobije i sertifikat za održavanje ruskih letelica potvrdio je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

"U Ovom zavodu već se održavaju ruski helikopteri koji su u sastavu srpske vojske i to Mi-8, a delom se popravljaju i Mi-17. Bez obzira na visok kvalitet rada ovog zavoda, još su potrebna dodatna ulaganja kako bi "Moma" mogao da oslužuje sve vrste helikoptera", kazao je Lazanski za Sputnjik.

Grenel je Trampov čovek od poverenja za dijalog o Kosovu, ali njegova meta je i najmoćnija članica…  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA