Najnovije

DŽIHADISTI LETE U NEBO: Ovako je ruska navođena bomba sa zemljom sravnila jedan teroristički objekat (VIDEO)

Na meti ruskog ratnog vazduhoplovstva se našao objekat sa podzemnim skloništem u kome su teroristi imali svoju komandu. Operacija „snajperskog udara“ je organizovana na teritoriji provincije Idlib. Tom prilikom je upotrebljena ruska visokoprecizna bomba KAB-500.

Ruska navođena bomba sa zemljom sravnila jedan teroristički objekat (Foto: Jutjub)

Na komunikacionom servisu Telegram pojavio se video na kome se vidi uništenje jednog terorističkog objekta u sirijskoj provinciji Idlib. Po svemu sudeći ovaj napad su izveli bombarderi iz sastava ruske vazduhoplovne grupe stacionirane u Siriji. Tom prilikom je upotrebljena visokoprecizna bomba KAB-500 koja je pogodila objekat koji se nalazio neposredno pored stambene zgrade.

KAB-500 predstavlja porodicu ruskih navođenih bombi, koje su jedne od druge razlikuju po tipu navođenja na cilj. Postoje dve verzije bombe koje se na cilj navode pomoću TV linka: u bojevoj glavi se nalazi kamera visoke rezolucije koja u realnom vremenu prenosi sliku u kabinu borbenog aviona, gde je osnovni zadatak operatora da zadrži nišanski marker na zahvaćenom cilju do udara bombe. Takođe, ovaj tip bombe se može navoditi i samostalno, kada kompjuter unutar njene bojeve glave upoređuje vernu sliku gađanog objekta koji je pohranjen u memoriju, sa slikom u realnom vremenu, tražeći pravi cilj koji se ovim fotografijama preklapa.

Ove bombe su opremljene probojno-rušećim i termobaričnim bojevim glavama, koje meti ne ostavljaju praktično nikakvu šansu da preživi pogodak.

Varijanta ove bombe koja nosi oznaku KAB-500L se na svoj cilj navodi pomoću laserskog snopa. Ona se na cilj može navoditi pomoću leteće platforme koja nosi ovu bombu, zatim pomoću specijalnih laserskih ozračivača cilja koje koriste kopnene jedinice (specijalne snage), ali i pomoću izviđačkih bespilotnih letelica koje su opremljene kontejnerima koje u sebi takođe imaju laserski uređaj za markiranje mete.

Tu se nalazi i model bombe koja nosi oznaku KAB-500S koja koristi satelitsku navigaciju putem GPS i GLONASS. U savremenom ratu je realno očekivati da će sistemi za protivelektronsku borbu najlakše kompromitovati vezu sa satelitima. U tom slučaju bomba prelazi na kanal upravljanja koji ide iz aviona koji je upotrebio KAB-500S.

Različite modifikacije ove bombe (KAB-500Kr/OD, KAB-500L, KAB-500S) su primenjene tokom vazduhoplovne operacije ruskog VSK u Siriji. Lovci-bombarderi Su-34 mogu da eksploatišu ove bombe sa velikih visina, koje se nalaze van domašaja sredstava PVO koje poseduju teroristi.

Po pravilu, pomoću navođenim vazduhoplovnih bombi se uništavaju važni ciljevi neprijatelja, kao što su komandna mesta i skladišta sa naoružanjem. U operacijama ruskog VKS uništen je veliki broj visokopozicioniranih komandanata terorističkih formacija, čime je značajno smanjena operativna sposobnost ovih snaga na terenu, što je dovelo do konačnog sloma Islamske države.

Tramp u potpunosti spreman da upotrebi vojnu silu protiv Turske! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Sukobi u svetu brzo izmiču kontroli!

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube