Najnovije

PREDSEDNIK SIRIJE OBIŠAO VOJNIKE NA FRONTU U IDLIBU: Asad nazvao Erdogana lopovom i pljačkašem! (FOTO)

Predsednik Sirije Bašar al Asad posetio je front u provinciji Idlib i nedavno oslobođeni grad Hobajt, saopštila je pres-služba sirijskog lidera.

“Predsednik Asad sastao se sa vojnicima sirijske vladine armije na frontu u oblasti grada Hobajta u provinciji Idlib“, navodi se u saopštenju.

Pres-služba je takođe objavila fotografiju Asada okruženog vojnicima i oficirima, kao i mapu fronta prema kojoj se naspram Hobajta nalaze naselja koja kontrolišu teroristi grupe Hadžat Tahrir el-Šam.

Sirijski predsednik konstatovao je da je odmah nakon početka turske „agresije“ na severu zemlje vlasti kontaktirale različite političke i vojne snage regiona i izrazile spremnost da podrže bilo koju grupu koja se protivi Turskoj.

“To nije političko rešenje, već ustavna i patriotska dužnost. Da to nismo uradili, ne bismo zasluživali ovu zemlju“, rekao je Asad.



Šef države je napomenuo da Kurdi već dugo uveravaju Damask u svoju spremnost da brane sever Sirije, međutim Turska je osvojila niz gradova „za nekoliko dana“.

Asad je turskog predsednika nazvao lopovom koji se bavi pljačkom sirijske teritorije i resursa.  
Prema rečima sirijskog predsednika, bitka za Idlib je ključna za uništavanje haosa i terorizma u zemlji. Asad je naglasio da su svi regioni Sirije podjednako važni, ali u zavisnosti od vojne situacije određene teritorije imaju prednost.

Hobajt je sirijska vojska oslobodila od formacija terorističke grupe 11. avgusta.

U operaciji izvedenoj u avgustu, sirijska vojska uspela je da oslobodi značajne teritorije na severu provincije Hama i jugu Idliba, koje su teroristi držali još od 2014. godine. Ključni trenutak bilo je oslobađanje strateškog grada Kan Šejkuna i prilaz delu međunarodnog auto-puta M5 Damask – Alepo.

Pročitajte OVDE kako je ruska bomba uništila teroristički objekat u Siriji.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA