Najnovije

VOJSKA SE UDRUŽILA SA KURDIMA I KRENULA U ŽESTOK NAPAD: Zajedničkim naporima ušli u krvavi obračun sa militantima koje podržava Turska!

Sirijska arapska vojska (SAA) i Sirijske demokratske snage (SDF) našle su se u četvrtak pod žestokim napadom na severoistoku Sirije, kada su militanti podržani od strane Turske izveli nekoliko napada u pokrajini Al Hasaka.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Militanti koje podržavaju Turci počeli su u četvrtak napadom položaja SDF-a u tri grada južno od Ras Al Ajn-a.

Uprkos tvrdnjama da su militanti podržani od strane Turske zarobili grad Al Manadžir iz SDF-a, izvor iz Sirijske arapske vojske (SAA) je to negirao, dodajući da Sirijske demokratske snage i dalje drže taj grad.

U međuvremenu, na frontu Tal Tamir na severozapadu Al Hasake, i sirijska vojska i SDF napali su militante koje podržavaju Turci, a koji su pokušavali da uđu u ovu oblast sa jugoistoka Ras Al Ajn-a.

Prema vojnim izvorima, sirijska vojska i SDF odbili su militante koje podržavaju Turci, a pritom su ubili i najmanje pola pripadnika takozvane "Sirijske nacionalne armije".

Izvor je rekao da je od tada sirijska vojska poslala pojačanja u to područje kako bi sprečila bilo kakve pokušaje napada od strane militanata.

U narednim danima očekuje se da sirijska vojska rasporedi tenkove i teški oklop na ove linije fronta; ovo bi trebalo značajno da poboljša njihovu odbranu.

DŽonson traži vanredne izbore! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA