Najnovije

RUSKI GENERAL POSLAO PORUKU CELOM SVETU: Srbija je pod ruskom zaštitom!!!

Srbija je saveznik Moskve na Balkanu i neutralna država, zbog čega joj je potrebna stalna zaštita, posebno jer je okružena vazdušnim bazama NATO-a, ocenio je ruski general-major Sergej Lipovoj.

Ruska vojska (Foto: ria.ru)

„Vojna saradnja Rusije i Srbije je prilično produktivna, snabdevamo Srbiju našim udarnim helikopterima Mi-35M, transportnim helikopterima Mi-17V5, tenkovima T-72, oklopnim izviđačkim vozilima BRDM-2MS i avionima MiG-29. Beograd je više puta ukazivao na moguću kupovinu raketnih sistema ’Pancir‘ i S-400“, rekao je general-major Sergej Lipovoj za „Rosisku gazetu“ povodom vojne vežbe „Slovenski štit 2019“, u kojima učestvuju jedinice protivvazduhoplovnog raketnog kompleksa S-400 i kompleksa „Pancir-S“ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

On je podsetio da je Srbija verni saveznik Rusije na Balkanu, jer nije ušla u NATO i jer je odbila da podrži sankcije protiv Moskve.

„Ona nije u Alijansi, a taj status zahteva stalnu zaštitu, posebno jer je Srbija bukvalno okružena NATO bazama u Rumuniji, Mađarskoj, Italiji, Bosni i Bugarskoj. Pored toga, ne zaboravimo na kosovske separatiste koji redovno vrše provokacije protiv Srba i pridruživanje susedne Crne Gore NATO-u“, primetio je general.

Kako je naveo Lipovoj, važno je da se jasno pokaže da je Srbija pod ruskom zaštitom, što znači da nijedno pitanje na Balkanu neće biti rešeno bez Rusije, dodao je general Lipovoj.

Putin se uključuje u pregovore o Kosovu! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA