Najnovije

KARLA DEL PONTE TRAŽI DA SE ERDOGAN OPTUŽI ZA RATNI ZLOČIN: Neverovatno je da može da napadne sirijsku teritoriju da bi unuštio Kurde!

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte smatra da bi protiv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana trebalo pokrenuti istragu i optužiti ga za ratne zločine zbog ofanzive njegove zemlje u Siriji.

Tajip Erdogan (Foto: tccb.gov.tr)

Del Ponte je u intervjuu za švajcarski list Švajc am Vohenende rekla da je tuskom intervencijom prekršeno međunarodno pravo i obnovljen sukob u Siriji, prenosi Rojters.

"Trebalo bi otvoriti istragu protiv njega i on bi trebalo da bude optužen za ratne zločine. Ne bi trebalo dozvoliti da se izvuče bez kazne", rekla je Del Ponte, koja je procesuirala ratne zločine u Ruandi i bivšoj Jugoslaviji.

Ona je ocenila da je "neverovatno" da Erdogan može da napadne sirijsku teritoriju kako bi "uništio Kurde".

Ankara je saopštila da je njena ofanziva, koja je pokrenuta nakon što su se američki vojnici povukli sa pograničnog područja između Sirije i Turske, isključivo usmerena na kurdske snage iz takozvane Narodne zaštitne jedinice.

Turska na pripadnike Narodne zaštitne jedinice gleda kao na teroriste i tvrdi da su oni povezani sa kurdskim pobunjenicima, koji deluju na jugoistoku Turske.

Zaharova se oglasila povodom puštanja Butine! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA