Najnovije

OVO JE NAŠ MOMENAT I TREBA GA ISKORISTITI: Jevtić se sastao sa predstavnicima Stejt departmenta! Ovo su bile glavne teme!

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je danas da postoji pojačana pažnja SAD za obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, ali da za to ne vidi spremnost Prištine.

Dalibor Jevtić (Foto: Jutjub)

Jevtić, koji već nekoliko dana boravi u Vašingtonu, gde se sastao sa predstavnicima Stejt departmenta, kongresmenima i predstavnikom Saveta za nacionalnu bezbednost za Evropu, ocenio je za RTS da je sada sav fokus američke administracije na višem nivou kada je o nastavku dijaloga Beograda i Prištine reč.

- Mogao sam od gotovo svih svojih sagovornika da čujem da treba iskoristiti momenat, odnosno veliku pažnju američke administracije kako bi se došlo do dobrog kompromisnog rešenja. Senator (Ron) DŽonson mi je rekao da poštuje poziciju predsednika Aleksandra Vučića i da ga ceni upravo zbog činjenice da je iskazao spremnost da se ovo pitanje reši, dok je njegov utisak da Priština izbegava da dođe do nastavka dijaloga - rekao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, i u Stejt departmentu i u Beloj kući čuo je da postojanje dva američka izaslanika govori u prilog činjenici da je velika pažnja administracije po tom pitanju, ali da se stiče utisak da je izaslanik Bele kuće Ričard Grenel taj od koga se očekuje da bude glavni u ulozi posrednika po ovom pitanju.

- Rekao sam im da postoje prevelika očekivanja što se tiče rokova. Mislim da nije dobro postavljati rokove, jer onda nećemo doći do kvalitetnog rešenja.S druge strane, očekivanja su bila i da će kosovska vlada biti formirana brzo, ali mislim da se to neće dogoditi - rekao je Jevtić.

On je ponovio da Srpskoj listi, najjačoj stranci kosovskih Srba, nije prioritet da bude u kosovskoj vladi.

- Odlazim sa utiskom da će američka administracija i oni koji se bave pitanjem Kosova biti možda razočarani sa onim što može biti rezultat rada nove Vlade Kosova. Nikada nisam ni imao prevelika očekivanja, ali je za nas važno da i u u SAD i na svakom drugom mestu kažemo koji je naš stav - rekao je Jevtić.

Pregovori Beograda i Prištine klize u ćorsokak! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA