Najnovije

ŠTA BI SE DOGODILO DA SRBI IMAJU NUKLEARNO ORUŽJE: Svet bi goreo!? (VIDEO)

Radovan Damjanović, srpski istoričar, književnik i lingvista, održao je predavanje u manastiru Svetog Arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci u Crnoj Gori na temu veza Srba i Rusa u srednjem veku.

Ilustracija (Foto: Pixabay. com)

Iako je tema predavanja bila “Ruska vlastelinstva u Srbiji i Crnoj Gori u srednjem veku”, Damjanović je govorio i o istorijskim falsifikatim germanske istorijske škole, zajedničkim turskim i španskim katoličkim pljačkanjima po Svetoj gori, uticaju srpskog na latinski jezik. 

Damjanović je otkrio da su srpski vladari još od kralja Milutina pa do poslednjih Brankovića intezivno pomagali i finansirali ruske manastire na Atosu jer u to vreme Rusija faktički nije postojala zbog najezde Mongola. Damjanović je otkrio da su nakon propasti Srbije, ruski monasi iz Pantelejmona otišli na Frušku goru kod despotice Angeline Branković kako bi im ona izdala pismenu potvrdu da su ruski monasi sa Atosa kako bi otišli u Moskvu da potraže pomoć jer Srbija više nije mogla da im pomaže.

Damjanović je poznat da u svojim predavanjima i emisiji na Radio Serbona voli da kroz šalu iznosi svoje stavove pa je tako i na predavanju prokomentarisao današnju vojnu moć Rusije. On je reka da je dokaz da Bog postoji to što, za razliku od Rusa, Srbi nemaju nuklearno oružje.

- Pa sve bi gorelo – rekao je Damjanović, aludirajući da bi, za razliku od ruske braće, Srbi sigurno upotrebili ono što imaju.

Pogledajte ovo više nego zanimljivo predavanje: 

Knjigu “Mrežni rat protiv Srba”, o specijalnom Američkom napadu na Srbiju, možete kupiti u knjižarama Delfi, ili naručiti putem interneta na linku OVDE. Čitaoci iz inostranstva knjigu mogu naručiti u elektronskom formatu na linku OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA