Najnovije

AMERIČKI EKSPERT: SAD i Poljska će zauzeti Kalinjingrad

Američka istraživačka nevladina organizacija The Jamestown Foundation objavila je svoj izveštaj koji je nosi ime How To Defend The Baltic States ili „Kako braniti Baltičke države“. Američki ekspert Haker navodi da bi u eventualnom ratu sa Rusijom, zajednička američko-poljska kopnena grupa snaga slomila otpor ruske armije u Kalinjingradskom regionu i likvidirala ovu opasnu „enklavu“ u srcu Evrope.

Američka vojska (Foto: army.mil)

Autor ovog izveštaja je viši naučni saradnik fonda Ričard Huker. Ovaj ekspert je u njemu napisao da Severnoatlanski vojni pakt (NATO) treba da razmotri mogućnost zauzimanja Kalinjingradske oblasti u slučaju oružanog sukoba sa Rusijom.

Ameriki ekspert veruje da ruska armija ne bi mogla da izdrži koordinisanu američko-poljsku kopnenu ofanzivu koja bi dovela do likvidacije Kalinjingradske enklave- prenosi internet portal Gazeta.

Američki ekspert smatra, da bi ova operacija bila isključivo regionalnog karaktera ukoliko bi intenzitet sukoba „izbegao masovno razaranje i civilne žrtve“. Na ovaj način bi uspostavili nesmetanu vazdušnu zonu za kretanje lovačko-bombarderskih i transportnih vazduhopovnih efektiva , koja je sada kompromitovana postojanjem snažnog PVO sistema u Kalinjingradskoj oblasti- osnovni  je zaključak izveštaja američke istraživačke nevladine organizacije The Jamestown Foundation.

Povodom ovog izveštaja se oglasio i guverner Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov, koji je izjavio da se radi o američkim glupostima koja su začinjene maštom iz filmova naučne fantastike i novinskih tabloida.

Kako je Asadova pobeda promenila odnose velikih sila u svetu pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA