Najnovije

CEO REGION SE SMEJE: Dva crnogorca "pojačavaju" američke snage u Iraku! A evo šta će tamo da rade!

Pripadnici Vojske Crne Gore na trening misiji NATO u Iraku biće angažovani na štabnim dužnostima, rečeno je "Vijestima" iz Ministarstva odbrane.

Crna Gora u NATO-u (Foto: Vlada Crne Gore)

Na pitanje kada se očekuje njihov odlazak u misiju, iz resora Predraga Boškovića kažu da to zavisi pre svega od odluke poslanika.

- Kada Skupština donese odluku o učešću pripadnika Vojske u NATO misiji u Iraku, potrebno je planirati i obaviti obuku kandidata. Dakle, kada se završe sve gore pomenute procedure, steći će se uslovi za naše učešće u navedenoj misiji - stoji u odgovoru.

Skupština je poslednji put odlučivala o slanju pripadnika u međunarodnu misiju na tzv. Kosovu. Tada je prošlo četiri meseca od trenutka kada je Skupštini stigao predlog odluke do glasanja poslanika.

Predlog odluke Saveta za odbranu i bezbednost o slanju dva pripadnika VCG u Irak u Skupštinu je stigao u ponedeljak. Pre nego što se nađe pred poslanicima, mora proći dva skupštinska odbora - za bezbednost i odbranu i zakonodavni odbor.

Cilj misije je nastavak izgradnje kapaciteta i obuka Oružanih snaga Republike Irak. Osoblje NATO-a obavljaće savetodavne aktivnosti za potrebe iračkog MO, kao i realizaciju obuke instruktora u iračkim vojnim akademijama, pišu podgoričke "Vijesti".

U Splitu osvanuo još jedan jezivi grafit! Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA