Najnovije

KAKAV BLAM! Tramp skinuo Putina sa ruskog trona i postavio ovog čoveka

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je svog ukrajinskog kolegu Vladimira Zelenskog „novim predsednikom Rusije“. Ovaj lapsus američkog predsednika primetio je novinar Danijel Dejl, a reči američkog lidera navode se i na veb-sajtu Bele kuće.

Tramp i Putin (Foto: flickr. com)

Komentarišući objavu transkripta razgovora sa Zelenskim, Tramp je izjavio da je njihov razgovor bio „odličan“, a njegovi protivnici su pokušali da od njega naprave skandal.

„I kao šlag na tortu — ruski, kao što znate, novi ruski predsednik, dobar čovek, dao je izjavu. I tamo nije bilo ništa. Nije bilo nikakvog pritiska na njega“, rekao je Tramp.

​Raniji su mediji saopštili da je Tramp u telefonskom razgovoru sa Zelenskim 25. jula mogao od njega da traži istragu o Hanteru Bajdenu, sinu bivšeg američkog potpredsednika DŽoa Bajdena.

Kasnije je Bela kuća objavila transkript u kome se potvrđuje da je američki lider tražio od Zelenskog da istraži otpuštanje bivšeg ukrajinskog generalnog tužioca Viktora Šokina, koji se bavio istragom o aktivnostima kompanije „Burizma grup“, čiji je jedan od direktora bio Bajdenov sin, i istragom poslova samog Hantera Bajdena.

Zatim su demokrate u Predstavničkom domu američkog Kongresa započele proces Trampovog opoziva, optuživši ga da je tražio pomoć strane države za mešanje u izbore pokušajem diskreditacije političkog protivnika, što je američki predsednik negirao.

Zelenski je, sa svoje strane, rekao da obelodanjivanje detalja njegovog razgovora sa Trampom „pomalo podriva diplomatske odnose“ između zemalja.

Amerika započinje novi rat! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA