Najnovije

POSLEDNJI TRZAJI PRIŠTINSKIH TERORISTA: Ovim postupkom su se dodatno ponizili!

Prljavi diplomatski pokušaj predstavnika lažne države Kosovo u sprezi sa Velikom Britanijom da se odloži već zakazano zasedanje skupštine SB UN o situaciji na Kosovu i Metohiji vidim kao poslednje trzaje prištinskih terorista da spreče put ka fer i dugoročnom rešenju srpsko – albanskog spora.

Čitaku (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić

Ambasador tzv. Kosova u SAD Vlora Čitaku izvestila je SB UN kako nije u mogućnosti da prisustvuje sednici o Kosovu koja treba da se održi 31. oktobra, ne shvatajući ( da li iz neukosti ili zbog svog nedostojnog i nediplomatskog ponašanja ) da SB UN nije kafana u Đakovici gde se mesto i vreme sastanka lokalnih kabadahija može promeniti tekstualnom telefonskom porukom. Gospođa „ambasador“ Čitaku je nekoliko dana pred skupštinsku raspravu u NJujorku zatražila pomoć britanskih diplomata ali i to je bio bezuspešan potez. Kako je saopštio srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Južnoafrička Republika koja predsedava zasedanjem skupštine SB UN  je odbacila neosnovani izgovor samozvanog Kosova i potvrdila da će se debata i izveštaj generalnog sekretara UN o situaciji na KiM održati prema dogovorenom datumu.

Srpska Desnica zna da je potez odmetnutih kosmetskih Albanaca bio pokušaj da se omogući Velikoj Britaniji preuzimanje uloge predsedavajućeg skupštine SB UN od 1. novembra 2019. godine! Tako bi Albanci uz britansku pomoć što duže odlagali skupštinsku debatu u SB UN o veoma kritičnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini sprečavajući kompromisna rešenja koja im ne idu u prilog. Smatram da će ovaj neuspeh šiptarskih secesionista omogućiti da se čuje poruka predsednika Vučića o želji Srbije za kompromisom, albanskim ucenama koje idu do ultimativnih zahteva za priznanjem „nezavisnosti“ od strane Srbije, istina o navodnom trovanju Albanaca tokom nedavnih izbora kao i o dokumentovanim brojnim nasrtajima na Srbe i njihovu imovinu u proteklom periodu.

Srpska Desnica i lično ja stojimo iza odgovorne politike srpske države i njenog rukovodstva u odbrani nacionalnih interesa i državnog suvereniteta na našoj otetoj državnoj teritoriji. Predstavnici separatista iz Prištine pojaviće se na sednici 31. oktobra i nesumnjivo biti potučeni argumentacijom nadležnih srpskih diplomata. Želim da sve prisutne države članice na sednici SB UN o Kosovu i Metohiji u četvrtak budu svedoci albanskih laži i manipulacija nasuprot argumentovane i pravno dosledne srpske državne politike. Kosovo je Srbija!

Kreće čistka u SNS. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: nacionalist.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA