Najnovije

URNEBESNA SCENA ZBOG KOJE JE CRVENEO: Štulić žestoko spustio Karajlića: Zašto sviraš kad ne znaš?!

O fenomenu grupe “Azra”, njenom lideru DŽoniju Štuliću, novom talasu, jugoslovenskom rokenrolu i tadašnjoj rok kritici, na završenom Sajmu knjiga u Beogradu, govorili su Ivan Ivačković, rok publicista, novinar i autor knjige “Između krajnosti” (“Laguna”), kao i roker i pisac Nele Karajlić.

DŽoni Štulić (Foto: Jutjub)

Dr Nele Karajlić rekao je da je koncert “Azre” na Hvaru 1980. godine bio nešto najuzbudljivije što je u životu video.

“Posle toga sam, manje više, gledao koncerte svih ozbiljnih svetskih bendova i ništa nije bilo čak ni slično tom Azrinom. Angažovani tekstovi u rokenrolu pojavili su se na jugoslovenskoj sceni u momentu kada je Tito umro. Apsolutno sam uveren da je rokenrol u Jugoslaviji bio projekat Saveza komunista da se dozvoli deci da sviraju, jer je to dobra društvena aktivnost, a i rokenrol je sam po sebi leva orijentacija, pa je i prirodno da postoji u zemlji koja ima socijalističko samoupravljanje kao srž sistema. Tito je to znao i pustio rokenrol, što smo mi kao talentovan narod iskoristili da napravimo odličnu jugoslovensku rok scenu”, rekao je on.

DŽoni Štulić i Azra su, smatra Nele, na celoj domaćoj rok sceni bili autentični, a Azra je, kako kaže, bila prvi bend koji nije bio rok pamflet.

“DŽoni je čovek svilene duše”, rekao je Karajlić. “Tu svoju svilenost branio je arogancijom prema ljudima u neposrednoj blizini. Sreo me je 1994. godine u Beogradu i pitao: ‘Karajliću, je l’ još uvek sviraš?’ Lakonski sam mu odgovorio: ‘Sviram’. A on će: ‘Pa, zašto to radiš kad ne znaš da sviraš?'”, ispričao je Nele Karajlić.

Pročitajte OVDE  šta je nedavno rekao Karajlić a tiče se Sarajeva.

Izvor: Nedeljnik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA