Najnovije

OVO JE RAKETA KOJOM SU HUTI UNIŠTILI SAUDIJSKU RAFINERIJU! Evo šta stručnjak tvrdi o njoj! (VIDEO)

Krstareća raketa Kuds-1, koju su Huti koristili u svojoj borbi protiv koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, čini se da je proizvedena u Iranu, navodi se u izveštaju vojnog stručnjaka Jurija LJamina.

Raketa Kuds-1 (Foto: jutjub)

Izveštaj sugeriše da je krstareća raketa Kuds-1 mogla biti stvorena u Iranu, kao svojevrsni mobilizacioni projekat sličan Soumaru (iranska krstareća raketa dugog dometa), ali mnogo jeftinija i pojednostavljena.

To će omogućiti da se Kuds-1 proizvodi u ratnim okolnostima i uz gubitak kapaciteta kada se ne mogu proizvesti komplikovane rakete poput Soumar-a. To je korisno kada se unapred ugrađene rakete ne mogu isporučiti, a pojedine komponente Iran i drugi saveznici mogu nabaviti, a zatim izgraditi na licu mesta.

Kuds-1 ima fiksna krila, jednostavan, jeftin i prilično kompaktan motor, čija je proizvodnja u Iranu izgleda usavršena, jer su kopiju TJ-100 postavili na svoje mlazevne brodove Šahid-191. Rezultat je i sama manja raketa.

Model pretpostavljene rakete Kuds-1 predstavljen je u februaru 2018. godine tokom izložbe dostignuća u odbrani u Institutu za razvoj i dizajn imama Huseina u Teheranu, pored modela raketa Fateh-110 / Zolfagar i Nasir.

Šta Lavrov upozorava u vezi sa izraelskim napadima na Siriju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA