Najnovije

VESELJI U TOTALNOM BUNILU: "Da SAD nisu vodile NATO odbranu Kosova, danas ne bih bio živ"

Lider DPK-a Kadri Veselji u kolumni koju je objavio NJumaks rekao je da će nastaviti da naglašava važnost negovanja snažnog saveza sa Sjedinjenim Državama.

Kadri Veselji (Foto: Jutjub)

Veselji je istakao globalne napore Trampove administracije protiv korupcije i poručio da se njegov plan protiv korupcije zasniva na principima američke politike, piše Kosovo Online.

"Ove nedelje će narod Kosova doneti istorijski izbor sa velikim uticajem na ceo region. Održavamo svoje pete slobodne i fer izbore u istoriji naše nove države. Naš ponosni i domoljubivi narod odlučiće da li će naša zemlja i dalje slediti nade i primere zapadnih vrednosti na Balkanu ili će krenuti drugim putem, koji će dovesti u pitanje naš savez sa Sjedinjenim Državama i NATO-om", napisao je Veselji.

On je istakao da se borio "rame uz rame sa Amerikancima na bojnom polju kada je služio kao jedan od vođa OVK".

"Ustvari, da Sjedinjene Države nisu vodile NATO odbranu Kosova, danas ne bih bio živ. Vaša posvećenost zaštiti univerzalnih ljudskih prava oslobodila je više ljudi širom sveta nego bilo koji drugi narod u istoriji. I svaki dan Kosovo nastavlja da napreduje i uspeva, to služi kao dokaz uspeha koji su postigli američko saosećanje i snaga", naveo je Veselji.

On je pozvao SAD da zanemari antiameričku retoriku nekih političara,i dodao da ne brinu o njihovim prethodnim izjavama.

"Takođe želim da uverim američki narod u našu posvećenosti našem savezu. Molim vas zanemarite antiameričku retoriku mojih protivnika koju možete videti.Takođe, ne brinite o njihovim prethodnim izjavama ili nepoštovanju preporuka Vašingtona kada je u pitanju razgraničenje granice s Crnom Gorom ili procesa dijaloga. Samo mali, pogrešno informisan deo našeg biračkog tela podržava negativne i iracionalne stavove prema SAD", rekao je on.

"Kada postanem premijer, Kosovo će se uvek savetovati sa Vašingtonom i biti inspirisano vama kako bi u potpunosti ostvario potencijal moje zemlje i doneo prosperitet i priliku svim našim građanima", naveo je Veselji.

Miloš Jovanović uzburkao internet u emisiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA