Najnovije

HRVATSKI POLICAJCI JEDU BAJATU HRANU: Poslali fotografije obroka ministru i pitali: Može li se sa ovim čuvati granica?

Nacionalni sindikat hrvatske policije pre nekoliko dana na svojoj Fejsbuk stranici je objavio više fotografija obroka graničnih policajaca.

Granica (Foto: Jutjub)

Objavili su i upit koji su poslali ministru policije Davoru Božinoviću, a vezan je za sadržaj i vrednost paketa kojeg, kako kažu u sindikatu, dobiju policajci koji rade na obezbeđenju granice.

"Poštovani ministre,

Molimo Vas da nam kao sindikatu dostavite pisani odgovor na okolnosti lanč-paketa koji se svakodnevno dodeljuje policijskim službenicima koji službu obavljaju na terenskom radu (područje obezbeđenja državne granice-nezakoniti ulazak u RH) a na okolnosti sadržaja predmetnog lanč-paketa za koji Vam ukazujemo da nije primeren vrednosti koju MUP plaća u odnosu na sadržaj koji se isporučuje, a i sam kvalitet proizvoda je također vrlo često pod znakom pitanja i vrlo često sumnjivog roka trajanja", stoji u saopštenju koje potpisuje predsjdnik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić.

On je u razgovoru za RTL kazao i kako MUP po porciji plaća 80 kuna (10 evra).

"Ministru sam poslao dopis 7. oktobra i još nije stigao nikakav odgovor iako je rok 30 dana. Naime, imamo saznanja da se 'lanč' paket plaća po ceni od 80 kuna po jednom paketu. U paketu je pola litre mleka, malo pakovanje keksa, pola litre vode, mala pašteta, narezak i hleb ili kruh, mlijeko, čajna salama i čokolada. Vrednost tog paketa na tržištu, realno, ne prelazi cenu od 25 kuna, a MUP za to dobavljaču Pleter d.o.o i drugim dobavljačima plaća 80 kuna", rekao je Kajkić.


"Svakodnevno zaposlenima MUP-a koji službu obavljaju na nepristupačnom terenu radi zaštite državne granice, stiže jedan ovakav suvi obrok. Zar je to dovoljno za 12 sati rada po raznim vremenskim uslovima? Osim toga, nije se jednom dogodilo da je proizvodima istekao rok trajanja ili da su pokvareni i nejestivi", zaključuje Kajkić i napominje kako ne raspolaže tačnim saznanjima, međutim, po proceni kolega s terena, dnevna količina kako za prvu odnosno dnevnu smenu (12 sati) tako i za drugu, odnosno noćnu smenu (12 sati), MUP svakodnevno nabavlja između 1000 i 1500 komada 'lanč' paketa.

Pročitajte OVDE   ko to preti Amfilohiju.

Izvor: index. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA