Najnovije

MPC: Da li se vlast sprema da otme hramove Crkve Božije i stvori svoju bezbožnu partijsku "crkvu"?

Za slavu Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Apostola i Evanđelista Luke dobiše Mitropolija crnogorsko-primorska i Mitropolit Amfilohije čestitku od Predsednika Vlade gospodina Duška Markovića, s obećanjem da će našem ”tirjanstvu stati”, zakonito, ”nogom za vrat” i ”dovesti nas k poznaniju prava”, saopšteno je danas iz Mitropolije crnogorsko-primorske. NJihovo reagovanje IN4S prenosi u celini:

Amfilohije Radović (Foto: spc.rs)

Hvala gospodinu Predsedniku na ovom pozdravu ćivotu Svetog Petra, graditelja i večnog vladara Crne Gore, utemeljitelja njenog zakonodavstva. Čudna je, međutim, njegova tvrdnja da Crkva kao ustanova koja je utemeljila sve evropske zakone, pa i crnogorske, ”ne poštuje ni jedan zakon”.

Ne sumnjamo da vlast može ”za jedan dan i jednu noć” srušiti crkvu Boga LJubavi na Rumiji i krstionicu na Miholjskoj Prevlaci. Doduše, sumnjamo da može za tako kratko vreme to uraditi sa oko sedam stotina hramova u Crnoj Gori obnovljenih od strane Crkve, među kojima i hramove Svetog Vaskrsenja u Podgorici i Svetog Jovana Vladimira u Baru.

Ono pak što smo očekivali od predsednika za slavu nije rušenje obnovljenog hrama Svete Trojice na Rumiji, srušenog od Turaka 1571. godine i drugih hramova, nego dozvola za obnovu hrama Svetog Petra Cetinjskog na Lovćenu, srušenog od njegovih prethodnika vlastodržaca i povratka u tu crkvu Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, kao i za obnovu hrama Svetih Arhangela na Miholjskoj Prevlaci srušenog od drevnih zlotvora i rušilaca.

Što se tiče dijaloga o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti, sva javnost Crne Gore i Evrope vidi i znade da ga Crkva neprekidno podstiče i traži protiveći se ne zakonu nego njegovom nasilnom nametanju, tražeći restituciju ranije otete imovine i protiveći se otimanju njenih hramova, građenih do 1918. godine, predviđenom predlogom zakona. Priprema li se to vlast koja je posljednjih trideset godina doprinela razaranju i pljački stotina preduzeća, ostavivši desetine hiljada radnika bez hleba i posla, da opljačka i otme i hramove Crkve Božije da bi stvarala svoju bezbožnu partijsku ”crkvu”?

Proslavljajući Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Apostola i Evanđelista Luku i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, molimo se pomiritelju zakrvljenih plemena, da i nas današnje Crnogorce pomiri i iscijeli od bogoubilačkog i bratoubilačkog duha kojim je narod Crne Gore zatrovan, naročito posle Drugog svetskog rata, te da nas umudri da ne zaboravimo onu svetu NJegoševu ”kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečoveštvom”!

Hrvatski policajci jedu bajatu hranu! Više o tome OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA