Najnovije

PENTAGON OBJAVIO SNIMKE UBISTVA BAGDADIJA: Evo kako su upali komandosu u kuću vođe Islamske države! (VIDEO)

Američko Ministarstvo odbrane objavilo je video snimak akcije američkih specijalnih snaga u kojoj je ubijen Abu Bakr al-Bagdadi, lider terorističke Islamske države, kao dodatak fotografijama i drugim detaljima misije.

Abu Bakr al-Bagdadi (Foto: Jutjub)

General Frenk Mekenzi, šef Centralne komande opisao je operaciju na pres konferenciji održanoj u sredu u Pentagonu, uz crno-beli video snimak na kom se navodno vidi kako američke snage opkoljavaju Bagdadijevo imanje. On je tom prilikom potvrdio informaciju da je Al Bagdadi sahranjen na moru.

- Lider terorista je "priveden pravdi" posle "intenzivnog napora među agencijama" - rekao je Mekenzi, dodajući - Razvili smo plan da ga ili zarobimo ili ubijemo  i počeli da pripremamo tim za specijalne operacije za takvu misiju, ubrzo pošto smo otkrili lokaciju na kojoj se krije.

Podsetimo, lider takozvane Islamske države Abu Bakr Al Bagdadi ubijen je u raciji koju je u subotu izvela američka vojska na severozapadu Sirije, prema informacijama visokog zvaničnika američke odbrane.

Kurdski špijun u Siriji ukrao je donji veš lidera Islamske države Abu Bakra al Bagdadija kako bi se dobio uzorak njegove DNK, što je pomoglo u vođenju američkih snaga do prave lokacije, tvrde kurdski zvaničnici. Kurdski zvaničnici koji vode Sirijske demokratske snage (SDF) opisali su kako su mesecima pratili neuhvatljivog Bagdadija sa jednog kraja Sirije do drugog, što je dovelo do operacije proteklog vikenda, kada je ubijen jedan od najtraženijih terorista na svetu.

Militanti krenuli da osvoje grad! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA