Najnovije

ŽESTOK INCIDENT: Artiljerijske granate ispaljene iz Turske zamalo su pogodile ruske trupe u Siriji! (VIDEO)

Artiljerijske granate ispaljene iz Turske u utorak su zamalo pogodile rusko vojno osoblje koje je raspoređeno u pograničnom gradu Al Derbasija, javili su lokalni terenski novinari.

Turci zamalo pogodili Ruse u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima, artiljerijske granate sletele su u područje u blizini ruske vojske, zbog čega je osoblje ove ekipe tražilo da se prikrije njihov položaj.

U kratkom videu, ruska vojska može se videti blizu mesta napada; međutim, nije odgovoreno na ovu provokaciju.

Rusko ministarstvo odbrane odbacilo je izveštaje o granatiranju svoje vojne policije na sirijsko-turskom graničnom prelazu Al Darbasija. Istovremeno, ministarstvo je izvestilo da je eksplozivna naprava pala blizu jednog od oklopnih vozila policije stacioniranih na prelazu, kada su se pripremali za sastanak sa predstavnicima Turske.

Portparol ministarstva je pojasnio da u eksploziji nije povređena niko od pripadnika vojne policije, niti je oštećeno neko od vozila. On je dodao da je sastanak sa turskom stranom protekao onako kako je planirano uprkos incidentu.

Ruska mornarica posle 34 godine u hladnim vodama Severnog Atalntika pokrenula je obimnu vojnu vežbu u kojoj učestvuje čak 10 podmornica, od kojih je osam na nuklearni pogon, saopštili su anonimni izvori iz norveške obaveštajne službe.  Pročitajte  OVDE  sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA