Najnovije

Za sve ljubitelje knjige:Tema Laguninog književnog kluba "Istorija nasilja" održaće se u petak!

Pedeset sedma tribina Laguninog književnog kluba održaće se u petak, 1. novembra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker u knjižari Delfi u SKC-u, a za temu će imati roman francuskog pisca Eduara Luja „Istorija nasilja“.

Foto-Laguna

Sa dvadeset godina, pisca ovog autobiografskog romana opljačkao je, silovao i pokušao da ubije mladić koga je na Badnje veče pozvao u svoj stan. Nakon toga on odlazi kod sestre u Pikardiju, gde iz prikrajka sluša njenu verziju nemilog događaja, koju izlaže svom suprugu. To je jedna od mnogih scena u kojima će Eduar slušati kako drugi – medicinsko osoblje, policija… – projektuju svoje strahove i predrasude na njegovo iskustvo nasilja. NJegovi pokušaji da povrati kontrolu nad sopstvenom prošlošću dovešće do oštroumnih uvida u to kako se nasilje reprodukuje unutar zajednice.

O knjizi će govoriti Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, Ivana Misirlić, prevodilac i Zoran Janković, književni kritičar.

Na nedavno održanom Bitefu publika je imala prilike da gleda izuzetno uspelu predstavu „Istorija nasilja“ rađenu upravo po ovom Lujevom romanu, koju je reditelj Tomas Ostermajer, zajedno s piscem Eduarom Luijem, adaptirao za pozorišno izvođenje

Izvor:Pravda

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA