Najnovije

RADIKALI UZDRMALI SAVET EVROPE! Šešeljev sin ustao i očitao bukvicu svima: EU da povuče priznanje tzv. nezavisnog Kosova! (FOTO/VIDEO)

STRAZBUR – Završnog dana jesenjeg zasedanja Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope poslanici Srpske radikalne stranke, Aleksandar Šešelj i Miljan Damjanović, govorili su o pitanju Kosova i ugroženosti srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji, kao i o svakodnevnim provokacijama i šikaniranju kojima su Srbi izloženi od strane tzv. kosovskih vlasti.

Aleksandar Šešelj (Foto: srpskaradikalna.org. rs)

Aleksandar Šešelj je istakao da se etnički motivisani incidenti dešavaju svakodnevno i podsetio na poslednji primer napada na srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici i upadanje ROSU u delove Kosova na kojim žive Srbi.

„Dvadeset godina nakon brutalne agresije NATO pakta i njihovih saveznika iz OVK, vlast na Kosovu je predata teroristima i ratnim zločincima koje predstavljaju Hašim Tači i Ramuš Haradinaj. NJihova namera je da, osim otimanja teritorije, izbrišu svaki dokaz o prisustvu Srba na Kosovu i Metohiji, a srpsku kulturnu baštinu proglase albanskom. Okupacija Kosova je slučaj bez presedana u modernoj istoriji i u suprotnosti sa svim aktima međunarodnog prava, pre svega, Poveljom UN i Završnim aktom iz Helsinkija“.

„U pregovorima između EU i Srbije glavni uslov za članstvo jeste potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma između Srbije i Kosova koji treba da otvori vrata za članstvo tzv. Kosova u UN i na taj način zaokruži kosovsku državnost. To pokazuje da EU ucenjuje Srbiju i podržava teroriste umesto suverenu evropsku zemlju. Srbiji nije mesto u takvoj Evropskoj uniji“, rekao je Šešelj.

Miljan Damjanović je govorio o nagomilanim problemima na Kosovu i Metohiji i zatražio da se, posle dvadeset godina, počne sa poštovanjem međunarodnih akata UN.

„U procesu dijaloga koji treba obnoviti insistiramo da tzv. kosovski parlament povuče tri seta zakona kojim su započeli formiranje tzv. kosovske armije. Po Rezoluciji 1244 Saveta Bezbednosti UN, sve granične prelaze treba da štite pripadnici srpske vojske i policije, a ta Rezolucija garantuje i povratak do hiljadu pripadnika bezbednosnih snaga Srbije na Kosovo i Metohiju“.

„Srpska radikalna stranka je posvećena poštovanju demokratije i nepovredivosti granica Republike Srbije, i kao takva predlaže široku autonomiju za Kosovo i Metohiju, bez ikakvog mešanja u kulturni i politički život Albanaca“. Srpska radikalna stranka zahteva od EU da poštuje međunarodno pravo i povuče sve akte priznanja nelegalne secesije Kosova.

Kkav ultimatum je Šešelj postavio Šiptarima, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA