Najnovije

DŽIHADISTI SPREMAJU PAKLENI PLAN: Postignut dogovor o zajedničkom delovanju i grupisanju! Evo o čemu je reč!

Viši komandanti Hadžat Tahrir Al Šam-a (HTŠ) i Turkestanske islamske partije (TIP), složili su se da treba da učvrste svoje položaje u severnoj Latakiji i severozapadnoj Hami tokom nedavnog sastanka.

DŽihadisti u Siriji (Foto: Jutjub)

Izvori upoznati sa situacijom rekli su da je sastanak održan u gradu DŽisr Al Šugur na severoistoku Idliba. Grad koji se graniči sa severnom Latakijom sa zapada i ravnicom Al Gab u severozapadnoj Hami sa juga.

„Glavni cilj sastanka bio je da se dogovori o utvrđivanju celog severozapadnog fronta Hama i pokrajini severne Latakije i da se stranim militantima obezbedi napredno naoružanje, koje je nedavno isporučeno Frontu Al Nusra (HTŠ), ”Ruska novinska agencija citirala je jedan od izvora.

Prema Sputnjiku, novo dobavljeno naoružanje uključuje protivtenkovske vođene rakete (ATGM), uređaje za ometanje i oko 200 naoružanih bespilotnih letelica. Izvori su rekli da je oružje došlo sa granice Sirije sa Turskom.

Pored razmeštanja ovog naprednog oružja, TIP je poslao mnoge svoje strane borce na linije fronta u ravnicama Al Gab i oko ključnog grada Kabanija u severnoj Latakiji.

Izvori Sputnjika procenili su da je najmanje 13.000 terorista trenutno u severnoj Latakiji i severozapadnoj Hami. Prema izvorima, strani teroristi, posebno kineski Ujguri, žive u zatvorenim zajednicama.

U slučaju nuklearnog napada Rusije će imati nekoliko desetina minuta da odluči o kontranapadu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA