Najnovije

NEOČEKIVAN OBRT! AMERI SE OGLASILI I DEMANTOVALI: SAD I Severna Koreja imali dobre razgovore!

Nakon što je severnokorejski pregovarač objavio da su nuklearni pregovori na radnom nivou između Severne Koreje i SAD u Stokholmu prekinuti, oglasio se Stejt depratment navodeći da su dve delegacije u Stokholmu imale "dobre razgovore".

Kim DŽong Un i Donald Tramp (Foto: Flickr)

Portparol Stejt departmenta Morgan Ortagus naveo je u saopštenju da raniji komentari severnokorejske delegacije "nisu odraz sadržaja ili duha današnjih razgovora koji su trajali osam i po sati".

SAD su iznele "krativne ideje" i imale "dobre razgovore" sa severnokorejskim kolegama, dodaje se u saopštenju.

Stejt department navodi da su na kraju razgovora SAD predložile da se prihvati poziv domaćina iz Švedske da se za dve nedelje u Stokholmu održi novi sastanak kako bi se razgovori o svim temama nastavili. SAD su, kako se ističe, prihvatile taj poziv.

Prethodno je glavni severnokorejski pregovarač Kim Mjong Gil izjavio da su nuklearni pregovori na radnom nivou između Severne Koreje i SAD su prekinuti.

Kim je rekao da je američka delegacija došla na pregovore "praznih ruku", navodi Kjodo.

- Pregovori nisu ispunili naša očekivanja i na kraju su prekinuti - rekao je glavni pregovarač Severne Koreje čije je reči novinarima ispred ambasade te zemlje u Stokholmu preneo prevodilac, prenose mediji.

Delegacija Severne Koreje stigla je u četvrtak u Stokholm na pregovore o denuklearizaciji te zemlje na radnom nivou.

Severna Koreja prethodno je saopštila da je uspešno testirala novi tip balističke rakete lansiran sa podmornice, podseća britanska agencija.

BBC napominje da su mnogi na ovaj sastanak u Stokholmu gledali kao na pripremu terena za novi sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim DŽong Una.

NJih dvojica su se do sada dva puta sastali. Prvi sastanak u Singapuru 2018. godine završen je nejasnim sporazumom o denuklearizaciji sa malo konkretnih rezultata.

Drugi sastanak u Vijetnamu u februaru završen je bez dogovora.

Severna Koreja prekinula nuklearne pregovore sa SAD! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA