Najnovije

OTKRILI KARTE: Konačno znamo kako će i za koje vreme Rusija odgovoriti na nuklearan napad!

Svakodnevne simulacije nuklearnog rata između SAD i Rusije ulivaju strah. To im je cilj. Zastrašiti i pripremiti populaciju na određene nedemokratske mere, koje populacija u normalno vreme ne bi nikada prihvatila. Amerikanci prednjače u kompjuterskim simulacijama. Na nedeljnoj bazi se objavljuju razne simulacije s civilnih i vojnih škola.

Ruska raketa sa nuklearnom bojevom glavom (Foto: Ria)

Ovoga puta su Rusi dali malo više informacija kako bi se sve odvilo i kako bi Rusija reagovala u slučaju da bude meta nuklearnog napada.
Ruski čelnici imaće “nekoliko desetina minuta” da donesu odluku o izvođenju protivnuklearnog udara, rekao je medijima Komandant štaba 15. specijalne armije ruskih vazduhoplovnih snaga.

Ruski raketni sastav upozoravanja daje ruskim snagama dovoljno vremena da odluče kako da reaguju na nuklearni udar, izjavio je PR ruske vojske Anatolij Nestečuk, kojeg prenosi Eho radio.

“Vreme odgovora varira, zavisno s koje strane napad dolazi i kako. Neću vam reći tačno koliko. Ali ima dovoljno vremena. Ne govorim o minuti ili deset minuta, već nekoliko desetina minuta”, precizirao je general.

Ruski raketni sastav ranog upozoravanja deluje na Zemlji i u svemiru. Zemaljski element sastava uključuje radarski sastav Voronjež koji može da detektuje svemirske, balističke i vazdušne ciljeve.

Prema rečima Nestečuka, vazduhoplovne snage planiraju da izgrade dodatne radare za ovaj sastav, posebno u blizini Sebastopola na Krimu, kao i u regiji Murmansk i Komi, koji će biti pušten u pogon između 2021. i 2024. godine.

“Stvorili smo prostor potpuno pokriven radarima oko ruske teritorije i taj prostor ima dvostruku radarsku pokrivenost na određenim osovinama”, nastavlja general.

Što se tiče svemirskog elementa sastava upozorenja, on se sastoji od velikog broja satelita.

“Ne igramo se Star Vorsa, ali imamo sve podatke o situaciji u svemiru. U orbiti imamo 150 satelita, od kojih više od 90 deluje u ime Ministarstva odbrane Rusije”, rekao je gospodin Nestečuk.

U petak, 4. oktobra, načelnik Generalštaba ruskih vazduhoplovnih snaga je izjavio za novine Moskovski Komsomolet da je svemirska komponenta ruskog raketnog sastava ranog upozoravanja opremljena s tri nova satelita koji mogu detektovati ispaljivanje balističke rakete bilo gde na planeti.

Rusija zna šta čini u cilju zaštite svog privrednog rasta i očuvanja Ruske federacije. Nuklearni štit i moderno nuklearno oružje su garancija za sigurnost ruske teritorije i naroda. Vreme potrebno za nuklearni odgovor je sasvim dovoljno da bi se odvratila druga strana, koja u sličnom sukobu nema nikakve šanse da preživi.

Za “ljubitelje” oružja, želimo da naglasimo jednu interesantnu informaciju. Sastavi za nadgledanje teritorija s kojeg se lansiraju balističke rakete, uz merenje brzine, ugla i mesta lansiranja, vrlo brzo prepoznaju cilj zapadnih nuklearnih balističkih projektila. Ruski odbrambeni sastavi će dakle znati jesu li projektili usmereni prema Rusiji ili nekoj drugoj zemlji.

Druga strana to nije u stanju da proceni jer novo rusko interkontinentalno oružje može da “luta” po planeti mesecima i tek na kraju da odluči u koji deo teritorije će pogoditi, što izaziva veliki strah zapadnih zemalja, a Rusiji daje prednost u slučaju, malo verovatnog, nuklearnog rata.

Ravnopravno nadmetanje velikih sila u novom multipolarnom svetu, nudi sve mirniji život malim zemljama koje ne mogu same da se brane, a koje više nije isplativo pojedinačno napadati.

Pročitajte OVDE  ko gomila snage na granici sa Sirijom i šta se dešava.

Izvor: logicno. com/Nermin. N

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA