Najnovije

GRAĐANI IMAJU PRAVO DA ZNAJU ZA OVO: Vlada da objavi ugovor sa Austrijom o povratku migranata u Srbiju

Povodom izjave bivšeg ministra unutrašnjih poslova Austrije, Herberta Kickla da je kao ministar sklopio ugovor sa Srbijom po kom se migranti koji dobiju negativan odgovor za azil u Austriji vraćaju u Srbiju lider Dveri Boško Obradović je izjavio da Dveri od početka migrantske krize upozoravaju na ovakav scenario.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

„Pre svega tražimo da Vlada Srbije objavi ugovor o kom priča bivši ministar unutrašnjih poslova Austrije i da objasni građanima zašto to saznajemo iz austrijskih medija. Da li taj ugovor znači da Srbija postaje centar za migrante na Balkanu?“ – pitao je Obradović.

On je istakao da niko iz Dveri nema problem s tim da se pomogne ljudima u nevolji, naročito onima koji beže iz ratom zahvaćenih područja, ali da za državu Srbiju na prvom mestu moraju da budu njeni građani i njihovi životi i bezbednost.

„Ideja da Srbija bude centar za migrante i da se njima dodeljuju seoska imanja i kuće je neodrživa i o tome su poslanici Dveri nekoliko puta govorili u Skupštini. Pre svega, ti ljudi ne žele da ostanu ovde, a Srbija prvo treba da reši probleme i stambeno pitanje svojih građana koji žive ispod granice siromaštva. Drugo, ne postoje kapaciteti da se bilo kakav dugoročniji prihvat migranata sprovede na inkluzivan način što znači potencijalne probleme u budućnosti. Vreme je da Srbija počne da gleda svoje interese i da se i prema ovom pitanju tako odnosi.“ – smatra predsednik Dveri.

Snimak zbvog kog se cela Srbija smeje Đuriću pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA