Najnovije

MANIPULACIJA GENIMA! Ameri se igraju Boga: SAD stvaraju rasu super-vojnika!

Agencija američkog Ministarstva odbrane najaktivnije se bavi pronalaženjem načina da utiče na biološki potencijal svojih vojnika kako bi ih zaštitila od hemijskih i bioloških napada. Ovo piše ruska Raša Tudej u sekciji posvećenoj komentarima, a pozivajući se na zvanične izjave američkih zvaničnika.

Marinac (Foto: pixabay. com)

Prema Ministarstvu odbrane SAD, Odbrambena agencija naprednih istraživačkih projekata koja radi pod ovim ministarstvom, trenutno se radi na eksperimentima sa manipulacijom genima, koji bi trebalo da rezultiraju praktičnom koristi za američke vojnike.

Kako se ističe, pod manipulacijom genima podrazumeva se grupa tehnologija koja dozvoljava naučnicima da menjaju DNK dodajući, oduzimajući ili menjajući genetski materijal na pojedinačnim lokacijama genoma.

Kako se navodi u javnoj izjavi direktora agencije Stivena Volkera, agencija aktivno radi na pronalaženju načina kako bi se tehnologija koristila za zaštitu vojnika od bolesti ali i hemijskih i bioloških napada i to menjanjem genetike.

Za ovaj program Agencija do sada je izdvojila 65 miliona dolara.

Turska avijacija izvela je napad na bazu kurdskih Sirijskih demokratskih snaga u sirijskoj provinciji Hasaka, saopštila je televizija „Majadin“. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA