Najnovije

VUČIĆ ODGOVORIO HRVATSKIM MEDIJIMA: "Trljao" bih ruke samo u slučaju kompromisa!

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas, komentarišući opaske iz hrvatskih medija da je on jedini "koji trlja ruke" zbog rezultata na izborima na Kosovu i Metohiji, da bi to radio samo ukoliko bi bilo postignuto kompromisno rešenje sa Albancima koje je, kaže, još uvek daleko.

Aleksandar Vulić (Foto: Jutjub)

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše pisanje hrvatskog "Jutarnjeg lista" da "Vučić jedini trlja ruke zbog izbora na KiM".

- Ja ruke obično držim ovako (spojeni prsti dve ruke), retko ste me videli da trljam ruke - rekao je Vučić kroz osmeh, odgovarajući na pitanje tokom konferencije za novinare sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Naveo je da su Srbi dobili potreban legitimitet za pregovarački proces i da se sada čeka formiranje vlade u Prištini sa predstavnicima koje su izabrali Albanci.

- Mi ćemo da razgovaramo i pregovaramo, nemamo problem sa tim, želimo da postignemo dogovor u budućnosti - rekao je Vučić.

On je naveo da je siguran da to neće biti lako, ali da će sa svojim timom da čini sve što može da dođe do kompromisnog rešenja.

Vučić je dodao i da ne poznaje nikoga ko je predstavnicima zapada koji su donosili odluke i o priznanju nezavisnosti Kosova, izgovarao rečenice koje je on izgovarao. Dodao je da to može da potvrdi prevodilac, koja je bila na razgovorima i sa predstavnicima prethodnih vlasti.

- Nikad im niko stvari nije govorio onako kako sam im ja saopštavao, ali to ne znači da ćemo da promenimo američku ili tursku odluku. Nisu oni mala deca, oni odluke donose u skladu sa svojim interesima - rekao je Vučić.

Jeftine provokacije šiptara stižu sirektno iz Prištine! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA