Najnovije

CRNOGORCI VIŠE NE RADE NEDELJOM: Ko otvori prodavnicu moraće da plati i do 10.000 evra!

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove saopštila je da će prva neradna nedelja za zaposlene u trgovinama biti 20. oktobar i dodala da će kazna za onoga ko otvori trgovinu biti od 1.000 do 10.000 evra.

Prodavnica (Foto: Jutjub)

Kako je navedeno, moguće je i trajno zatvaranje objekta.

Trgovina na veliko ili malo, kako je propisano novim zakonom, ne može da se obavlja nedeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Izuzeci važe samo za apoteke, specijalizovane prodavnice ili kioske za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, kao i za prodavnice cveća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih pupmi.

Predviđeno je i da nedeljom rade pijace sa tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, kao i objekti smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka.

Zakon stupa na snagu u ponedeljak, 14. oktobra.

Srpskom narodu u Crnoj Gori uskraćena su gotovo sva stečena i Ustavom garantovana prava, smatraju predstavnici Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA