Najnovije

"DRAGI PRIJATELJI, BOG VAS BLAGOSLOVIO!": Tramp čestitao Srbima i SPC osam vekova autokefalnosti! Ovo su poruke američkog predsednika!

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je jubilej – 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi. 

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Tramp je pismo uputio još u aprilu ove godine i to episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću.

- Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodm proslave vaše 800. godišnjice. Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu. Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vere i pohvaljujem vaše vrednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbedila mesta utehe i isceljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama – navodi Tramp u pismu.

Predsednik SAD naglasio je da je eparhija SPC u SAD u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vernika.

- Dok razmišljate o mnogim sećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mestu služenja Bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i Bog vas blagoslovio – zaključio je Donald Tramp u pismu.

Ovim gestom Tramp je ukazao veliku čast SPC.

- Episkopima je bilo veoma drago kada su dobili Trampovo pismo. To je zasluga vladike Maksima i vladike Irineja, koji su uspeli da izgrade sjajne odnose sa američkog administracijom i napokon predstavljaju srpsku crkvu u američkom društvu i među američkim narodom onako kako to srpska crkva zaslužuje – kaže izvor iz SPC.

Intervencija na Bliskom istoku je najgora odluka u istoriji SAD! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA