Najnovije

ERDOGAN PREKRŠIO SVA MEĐUNARODNA PRAVA: Turska započela bombardovanje Sirije!

Turska armija je započela vazdušne udare na severu Sirije uz podršku artiljerijske rate, izjavio je visoki zvaničnik u Ankari, prenosi Rojters.

Sirijsko-turska granica (Foto: Jutjub)

Turska armija je započela vazdušne udare na severu Sirije uz podršku artiljerijske rate, izjavio je visoki zvaničnik u Ankari, prenosi Rojters.

Turska želi da iz pograničnog područja potisne kurdske borce da bi uspostavila zonu bezbednosti u cilju povratka dela od 3,6 miliona izbeglica koliko je potražilo utočište u Turskoj.

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije osudio je ranije danas planove Turske da izvrši ofanzivu na severu te zemlje. Sirija je akciju Turske nazvala "bezobraznim kršenjem" međunarodnog prava.

U saopštenju se navodi da će se Sirija odupirati upadu svim silama, a za trenutnu situaciju okrivili su kurdske grupe koji su, kako navode, iskorišćeni kao sredstvo za "američki projekat".

Oni su najave napada ocenili kao "neprijateljsko ponašanje" turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i ekspanzionističke ambicije Ankare u Siriji. 

Ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je ranije danas da je je pravo Turske da se brani u skladu sa međunarodnim pravom.

On je dodao da su jedina meta teroristi i da će upad biti Ankarin način da "doprinese integritetu sirijske granice".

Pročitajte OVDE kako je Iran počeo nenajavljenu vežbu sa Turskom.

Izvor: Radio Slobodna Evropa/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA