Najnovije

MISTERIOZNA ŽENA ALJBINA KURTIJA: Norvežanka proučava terorizam, a udata je za šiptarskog ekstremistu

Aljbin Kurti i njegova stranka "Samoopredeljenje" osvojili su najviše glasova na nedeljnim izborima održanim na KiM.

Rita Kurti (Foto: Jutjub)

O njegovoj biografiji dosta se zna, a u srpskoj javnosti je ostao upamćen kao osuđeni za rušenje teritorijalnog integriteta SRJ.

Ipak, o porodici nije mnogo govorio u javnosti, a poznato je da je njegova supruga Norvežanka Rita Augestad Knudsen, koja se trenutno bavi istraživanjima u oblasti terorizma i ekstremizma.

Ranije ove godine, Kurti i njegova supruga dospeli su u žižu javnosti zbog njihovih primanja, gde su kosvski mediji prenosili da je Ritina zarada iznad svih standarda južne srpske pokrajine.

Kurti je prijavio u prošlogodišnjem izveštaju da u banci NDP ima 85.000 evra, dok je njegova supruga prijavila u istoj banci 10.000 evra za ovu godinu.

Gde je nestalo misterioznih 75.000 evra nije i dalje poznato javnosti, ali ono što se pretpostavlja jeste da su ga iskoristili za kupovinu stana u Norveškoj. Upravo taj stan od 400.000 evra je prijavljen u njihovu imovinu u ovogodišnjem izveštaju dok ga u prethodnim nije bilo.

Ono što je zapravo najzanimljivije iz pomenutog izveštaja je da je Kurti prijavio da godišnje zarađuje 19.000 evra, dok je zarada njegove supruge značajno veća - 42.000 evra.

Govoreći o svojojoj supruzi Riti koja je poreklom Norvežanka, Kurti se prvi put u javnosti osvrnuo na trenutak kada su se upoznali.

“Mislim da je život pomalo tajanstven i ne znamo kuda će nas talasi odvesti. Tako sam u Prištini sreo svoju ženu, i ispalo je da sam zadovoljan kuda su me talasi odveli. U porodici nemamo "šefa", ali imamo neku vrstu samouprave”, rekao je Kurti u jednom intervjuu kosovskim medijima.

U Ritinoj zvaničnoj biografiji može se naći da se usko bavi procenom rizika vezanim za terorizam, estremizam, radikalizaciju, ali i međunarodnim pravom na KiM.

To je naročito zanimljivo ako se ima u vidu da je 2000. godine bio osuđen za terorizam i rušenje teritorijalnog integriteta SRJ.

Rita i Aljbin imaju ćerku koja živi sa majkom u Norveškoj.

“Moja ćerka priča i albanski i norveški. Na početku sam sa Ritom govorio na engleskom, što je njoj bilo čudno, ali danas govori oba jezika. Bolje govori ona albanski, nego ja norveški”, objasnio je Kurti u intervjuu.

Pročitajte OVDE ko bi trebalo da formira vlast na KiM.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA