Najnovije

PUTINOV ČOVEK ODBRUSIO "MALOM TRAMPU"! Bocan-Harčenko: Američki stav o KiM ne daje šanse za dijalog!

"U više navrata smo naglašavali da, pre svega, treba analizirati stav SAD o Kosovu i pregovorima. Zasad ne vidimo u tom stavu promene koje bi davale bolju šansu za dijalog. Specijalni izaslanici i njihovo imenovanje su samo spoljni atributi".

Aleksandar Bocan-Harčenko (Foto: Jutjub)

Ovako je Aleksandar Bocan-Harčenko, ruski ambasador u Beogradu odluku šefa Bele kuće Donalda Trampa da za specijalnog izaslanika za "mirovne pregovore" Beograda i Prištine imenuje Ričarda Grenela, koji će novo zaduženje obavljati paralelno sa funkcijom ambasadora SAD u Nemačkoj.

Postavljenje "malog Trampa" - kako Grenela inače zovu u diplomatskim krugovima, najviše zbog njegovog "buldožerskog" političkog stila sličnog stilu američkog predsednika - usledilo je samo mesec dana nakon što je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer imenovan za specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan, sa zadatkom da otkoči dijalog Beograda i Prištine.

Na pitanja - da li se ovim poslednjim potezom Bele kuće umanjuje uloga EU u procesu pregovora, da li će i zvanična Moskva imenovati specijalnog izaslanika za dijalog, i ko bi to mogao biti, ambasador Bocan-Harčenko kaže:

“Što se tiče EU, Brisel je sam smanjio svoju ulogu, dozvolivši Prištini da blokira ranije postignute sporazume, da uvede takse, da nekažnjeno učini sve za podrivanje i stagnaciju dijaloga. Ako postoji želja za obnavljanjem dijaloga, treba uzimati u obzir izvesne, opravdane zahteve Beograda. To je pitanje koje iziskuje prvorazrednu pažnju”.

Pročitajte OVDE kakva bitka očekuje Srbiju u Interpolu.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA