Najnovije

PALMER U PRIŠTINI UDARIO VRUĆ ŠAMAR BEOGRADU: Srbija, ako želi u EU, mora da prizna tzv. Kosovo i da Šiptarima da stolicu u UN! (VIDEO)

Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju bez priznavanja tzv. Kosova, poručio je specijalni izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer u Prištini, preneli su prištinski mediji.

Metju Palmer u Prištini (Foto: Jutjub)

Palmer je u obraćanju studentima u Nacionalnoj biblioteci u Prištini rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić zna da Srbija nikada neće ući u EU bez rešenja problema sa KiM.

On je rekao i da se tzv. Kosovo ne može izostaviti iz trajnog rešenja na Balkanu, i naglasio da rešavanje "odnosa tzv. Kosova i Srbije" ostaje strateški prioritet SAD.

Specijalni predstavnik je rekao i da njegova država podstiče novu tzv. kosovsku vladu da ojača plan dijaloga sa Srbijom.

"Bilo koji korak koji se preduzme nakon normalizacije biće lakši. Otvaraju se mogućnosti za radna mesta. Kada bude formirana nova vlada, moraće da oživi pregovore. Ne vidimo integraciju vaše zemlje bez pomirenja sa Srbijom. Zaslužujete NATO, EU, UN, zaslužujete da ne budete iza SAD, nego rame uz rame sa nama. Takva je budućnost kroz dijalog, jer status-kvo nije dovoljan", istakao je Palmer.

On je rekao da bi Srbija trebalo da zaustavi kampanju za povlačenje priznanja tzv. Kosova.

Pročitajte OVDE sa kim se sve u Prištini sastao Metju Palmer.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA