Najnovije

KIJEV SE OSILIO: Rusija kao država je neprijatelj Ukrajine i to je realnost!

Ukrajina mora da nauči kako da živi pored Rusije, rekao je Dmitrij Kuleba, potpredsednik Vlade Ukrajine za evropske i evroatlantske integracije.

Ukrajinska vojska (Foto: ria.ru)

"Mi smo taoci geografije. Naravno, moramo da naučimo kako da živimo sa Rusijom. Ne vidim preduslove da Rusija promeni strateške ciljeve prema Ukrajini. Prema tome, moramo naučiti kako da živimo sa njima", rekao je Kuleba.

Prema njegovim rečima, "Rusija kao država je neprijatelj Ukrajine i to je realnost. Ali sa njima moramo graditi model odnosa. Postoje tri nivoa: međuljudski odnosi, ekonomski i politički", rekao je Kuleba.

"S političkim i ljudskim odnosima je to manje ili više jasno, najkrhkija je ekonomska sfera. Zahtevam da odnosi sa Rusijom budu pragmatični, racionalni. Moramo delovati jasno na osnovu našeg interesa. Naš interes je da se preselimo na Zapad, izgradimo normalnu, civilizovanu, evropsku zemlju i istovremeno postanemo ekonomski jaki", rekao je ukrajinski zvaničnik.

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršavali su zbog situacije u Donbasu. Ukrajinske vlasti ranije su više puta optužile Rusiju da se meša u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine, Vrhovna Rada je usvojila izjavu u kojoj se Ruska Federacija naziva "zemljom agresorom". Rusija negira ukrajinsku stranu i naziva to neprihvatljivim. Moskva je više puta saopštila da nije strana unutar-ukrajinskog sukoba i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

Merkel pozvala Evropu da razvija nova oružja! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA