Najnovije

OGLASIO SE SENAT REPUBLIKE SRPSKE: "Sprečiti dalju neustavnu transformaciju BiH"

Senat Republike Srpske zaključio je danas da institucije Srpske na sve načine, koristeći sva raspoloživa politička i pravna sredstva, treba da spreče bilo kakvu dalju neustavnu transformaciju BiH, izjavila je predsednik Republike Željka Cvijanović.

Proslava Dana Republike Srpske (Foto: Jutjub)

– Potrebno je isto tako da se izradi određena analiza da se vidi na koji način se mogu stvari u okviru BiH vratiti onom što su ustavna struktura kakva je uspostavila današnju BiH, a ne kakva dolazi iz eventualnih imaginacija ili raznih tumačenja – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci nakon sednici Senata kojim je predsedavala.

 Ona je istakla da Senat predlaže da institucije Srpske, prevashodno Narodna skupština, Vlada, Ustavni sud, ANURS i sve organizacije od javnog interesa da se aktivno uključe u proces analize ustavne strukture BiH i efekata neustavne transformacije prenesenih nadležnosti.

Cvijanovićeva je naglasila da Senat poziva političke faktore iz Republike Srpske da iskažu jedinstvo svaki put kad se raspravlja ili kada je na dnevnom redu pitanje koje je strateški važno za Srpsku, jer se bavi pitanjem njenog položaja, nadležnosti ili statusa.

 Sednici Senata prisustvovali su srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsedavajuća Veća naroda Republike Srpske Nada Tešanović.

Da li bi Rusija podržala otcepljenje Republike Srpske? Više o tome OVDE.

Izvor: 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA