Najnovije

USTAŠE ZABRANILE SNIMANJE FILMA O JASENOVCU! Glumci se plaše da igraju u ovom ostvarenju, a prozapadni mediji u Srbiji izvrću priču!

Zbog filma "Dara iz Jasenovca" režisera Predraga Antonijevića digla se bura u regionu, posebno zato što je deo trebalo da se snimi i u Hrvatskoj. Ipak, u Srbiji mediji su razjedinjeni po ovom pitanju. Pojedini drugosrbijanski portali vest da je snimanje u komšiluku zabranjeno prikazali su na neobičan način.

Ustaše (Foto: Jutjub)

Javnost u Hrvatskoj digla se i negodovala, a sada je i zvanično snimanje u ovoj zemlji zabranjeno. Naime, hrvatska ministarka kulture Nina Obuljen Koržinek demantovala je da će režiser Predrag Antonijević deo svog filma “Dara iz Jasenovca” snimiti u Hrvatskoj, ali se osvrnula i na ono što ona naziva “učestalim manipulacijama u srpskoj javnosti vezano za Jasenovac”.

– (To su) manipulisanje brojem žrtava, negiranje zločina počinjenih prema Hrvatima u Domovinskom ratu i stalni pokušaji povezivanja demokratske Hrvatske s NDH. Zato sam izrazila sam posebnom izaslaniku SAD-a za Holokaust (Tomasu Jazgerdiju) sumnju vezanu za ovaj filmski projekt. Prateći proteklih nedelja medijske odjeke u Srbiji, ali i u delu hrvatskih medija, jasno je da se opet pokušava zloupotrebiti tema Jasenovca, što uvek treba osuditi – rekla je ministarka kulture za Večernji list.

Ova vest objavljena je na jednom srpskom portalu. Za taj portal vest je da Srbi šire propagandu u Hrvatskoj, a ne to što se u slobodnoj zemlji, koja pripada Evropskoj uniji, zabranjuju filmovi u 21. veku.

Za taj portal nije čak vest ni to što je sama ministarka priznala da su čak i Amerikanci zahtevali da se čuje istina o Jasenovcu, o čemu su srpski mediji ranije pisali.

Na kraju, za njih nije vest ni to što je sam režiser filma Gaga Antonijević izjavio da “nažalost nema hrabrih hrvatskih glumaca koji bi igrali u mom filmu”.

Haftarovi protivnici tvrde da se Rusi mešaju u rat u Libiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA