Najnovije

GENERAL LAZAREVIĆ O VEŠTAČKOM DISANJU NATO PAKTA: "Propala je Austrougarska, što ne bi i oni? Mi smo i dalje tu"

Reči francuskog predsednika Emanuela Makrona "da je NATO na samrti i da nije siguran da bi Amerika branila svoje saveznike u Alijansi" i dalje odjekuju širom starog kontinenta.

General Lazarević (Foto: Jutjub)

U trenutku kada Evropa obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, u kojem je Srbija bila jedna od pobednica, ali je nažalost platila preveliku cenu, postavlja se pitanje da li će Alijansa postojati i naredne godine. Za njen opstanak se trenutno najžešće bori Berlin, pa je tako Hajko Mas, nemački ministar spoljnih poslova, upozorio da bi bila greška "ukoliko bi se NATO potkopao".

- Bez Sjedinjenih Država ni Nemačka ni Evropa neće moći da se adekvatno zaštite – napisao je Mas za nedeljnik "Špigl", dok je kancelarka Angela Merkel navela "da postaje sve jasnije da će u budućnosti evropske članice Alijanse morati da preuzmu veću odgovornost".

Sa druge strane, general Vladimir Lazarević, načelnik Prištinskog korpusa, koji se suprotstavio NATO tokom 1999. na Kosovu i Metohiji, navodi da je upravo pomenuta agresija produžila život Alijansi.

- Pročitao sam šta je Makron izjavio. NATO je praktično spasla agresija koju je izvršio na Srbiju, jednu suverenu zemlju. NATO je bio na veštačkom disanju i pre toga, jer više nije postojala blokovska podela sveta i u toj alijansi nisu znali kako da opravdaju svoje postojanje. I zato su na 50 godina od svog osnivanja rešili da nas napadnu, a njihove bombe nas i dalje ubijaju putem radijacije – navodi Lazarević.

O tome da li će ga obradovati eventualna vest o rasformiranju NATO ako reči predsednika Makrona postanu stvarnost, general Lazarević kaže:

- Ne mogu da kažem da bih imao nekog posebnog razloga za slavlje ako bi NATO zaista nestao, ali mislim da bismo mi u tom trenutku mogli da osetimo neko zadovoljstvo. Eto, nastavlja se tradicija da na kraju svi savezi i imperije, poput Austrougarske, koje su tokom istorije napadale Srbiju u jednom trenutku nestanu, a mi smo i dalje tu – zaključio je on. 

Srbija želi sa Pancirima i Pasarsima da suvereno zavlada kratkim dometima! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA