Najnovije

TURCIMA PREKIPELO: Počeli da izručuju teroriste ID, među njima i Amerikanac

Turska je počela da izručuje zarobljene pripadnike Islamske države u matične zemlje, a među njima je i državljanin SAD, kao i sedmoro Nemaca.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Portparol turskog Ministarstva unutrašnjih poslova Ismail Čatakli je precizirao da je jedan američki državljanin deportovan, a da je u pripremi i deportacija sedmoro državljana nemačkog porekla.

Kako je naveo, Nemci će biti deportovani 14. novembra, preneo je Rojters.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu je prošle nedelje upozorio da će Ankara početi u ponedeljak da vraća ekstremiste Islamske države u matične zemlje, čak i u slučaju da je zarobljenicima oduzeto državljanstvo.

Sojlu je poručio da Turska nije hotel za ekstremiste Islamske države, ali nije precizirao koliko će tačno njih biti deporotvano, kao ni u koje zemlje, navodi AP.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u petak je rekao da se u turskim zatvorima nalazi 1.201 zarobljenik Islamske države, kao i da je Turska zarobila 287 ekstremista u Siriji, preneo je Rojters.

Tramp postao prvi američki predsednik koji je Ukrajini poslao pomoć u oružju kako bi se suprotstavila Rusima! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA