Najnovije

ERDOGAN KRENUO U AMERIKU, PA PONOVO ZATRESAO EVROPU: Ako ne ukinete sankcije, poslaću vam nazad pripadnike Islamske države!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je Evropsku uniju da bi njegova država mogla da oslobodi pripadnike takozvane Islamske države i pošalje ih nazad u Evropu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (Foto: Jutjub)

"Trebalo bi da revidirate svoj stav prema Turskoj, koja drži toliko članova ID u zatvoru i kontroliše ih u Siriji", rekao je Erdogan novinarima na aerodromu, uoči puta u SAD.

On je tako reagovao na najnovije sankcije koje je EU najavila Turskoj zbog Kipra i dodao da će Turska nastaviti da vraća strane pripadnike ID u svoje matične zemlje, čak i ako oni odbiju da se vrate.

Evropska unija je predstavila je u ponedeljak sistem po kojem će se uvoditi sankcije Turskoj zbog toga što su neovlašćeno obavljali bušenje u vodama Sredozemnog mora kod Kipra, zbog eksploatacije gasa.

Erdogan: Voleo bih da razgovaram sa Putinom posle posete SAD
 
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi voleo telefonom da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom nakon dvodnevne posete Sjedinjenim Američkim Državama.

"Ni Rusija ni SAD nisu uspele da očiste teritorije terorističkih organizacija na severoistoku Sirije u okviru utvrđenog roka. O ovom pitanju ćemo razgovarati sa predsednikom Donaldom Trampom. Po povratku bih voleo da imam telefonski razgovor sa Putinom", rekao je Erdogan novinarima uoči puta u SAD.

Erdogan je rekao da SAD "nisu ispunile sve postignute dogovore o stvaranju sigurnosne zone" u Siriji i dodao da se jedinice Kurda nisu povukle iz sirijskih gradova Manbidž, Tel Rifat, Tel Abjad i Kamisli, što smatra kršenjem sporazuma sa SAD i Rusijom.

Pročitajte OVDE šta se dešava u pojasu Gaze i Izraelu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA