Najnovije

STO MILIJARDI DOLARA: Tramp ponudio Erdoganu pakleni trgovinski ugovor!

Predsednik SAD Donald Tramp predložio je turskom lideru Redžepu Tajipu Erdoganu trgovinski ugovor u vrednosti od 100 milijardi dolara pod uslovima koji odgovaraju republici, kao i pomoć u rešenju situacije oko sankcija koje Vašington treba da uvede protiv Ankare zbog kupovine ruskih protivvazdušnih raketnih sistema S-400, piše Vašington post.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Navodi se da su slični predlozi američkog lidera za poboljšanje odnosa između SAD i Turske sadržani u pismu koje je turskom predsedniku upućeno prošle nedelje.

Kako je saopštio izvor lista, vašingtonska administracija insistira da se S-400 ne uvodi u upotrebu, kako oni ne bi mogli da „imaju pristup sredsvima komunikacije i zaštite američkog lovca F-35“. U takvom slučaju, Ankara se može vratiti programu razvoja višenamenskog lovca F-35 i izbeći sankcije, prenose RIA Novosti.
 
Američki zakonodavci će, najverovatnije kritikovati ove predloge predsednika SAD, jer se mnogi senatori i kongresmeni zalažu za uvođenje ograničenja protiv Ankare. Kako navodi list, upravo ove uslove je Vašington i predlagao Ankari u oktobru sa ciljem da se zaustavi operacija u Siriji, ali su pokušaji ostali neuspešni.

Turski predsednik doputovao je u SAD, gde će s Trampom razgovarati o kupovini najnovijeg borbenog aviona, ruskih i američkih PVO sistema S-400 i Patriot, kao i o situaciji u Siriji.

Pentagon ima mašinu koja ljude prepoznaje po otkucajima srca! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA