Najnovije

VUČIĆ: Tzv. Kosovo ne može postati članica UNESKO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon obraćanja na 40. konferenciji Uneska u Parizu, izrazio je uverenje da Kosovo ne može da postane članica te međunardone organizacije.

Vučić (Foto: Jutjub)

- Imamo dobre odnose sa Unesko i ne postoji nikakva doza straha da bi neko mogao da naruši poredak u kojem su članice Unesko samo međunarodno priznate zemlje. To znači da sam uveren da Kosovo ne može da postane članica Unesko i da će Srbija u ovoj veoma značajnoj organizaciji uvek uspeti da u budućnosti odbrani svoje interese - rekao je Vučić u izjavi novinarima.

Unesko je, prema njegovim rečima, ponovo organizacija koju svi poštuju, što se, kako ističe, vidi i po ogromnom odživu zemalja na ovoj konferenciji.

- Mi u Srbiji znamo da je UNESKO za nas najznačajniji oko zaštite srpskih spomenika na KiM. A i na tome sam i inasistirao. Tražili smo da još jednom upozorimo na naša četiri dragulja zaštite južno od Ibra: Pećku patrijaršiju, Bogorodicu LJevišku i Granačanicu - rekao je Vučić.

- Očigledno je da Francuska želi rešavanje kosovskog čvora i da su bilateralani odnosi Srbije sa Francuskom dobri - rekao je Vučić i dodao da raste broj francuskih kompanija u Srbiji.

Kako jaže, ponosan je što je imao priliku da predstavlja zemlju koja je dobila takvu podršku francuskog predsednika Makrona.

Komantarišući akcije pokreta Dveri Vučić je rekao da zapravo ni ne zna šta bi odgovorio ovima iz Dveri.

- Kakvo je to stvaranje velike Albanije, tako što ćemo moći da idemo sa ličnom kartom i mi i oni, kako misle da nam ekonomija napreduje. Zašto mislite da nam danas ekonomija napreduje, danas a ne pre 25 godina - rekao je Vučić, i dodao:

- Ja brinem o onome čega mi imamo najviše. Mi ćemo da imamo i vagone za vozove, imaćemo i Bošovu fabriku kućnih aparata. Mi sa svim državama u regionu sem sa Mađarkom imamo suficit - naglasio je Vučić i dodao da su oni koji iznose suprotne tvrdnje neobrazovna i neozbiljni.

Kako kaže, ljudi neće politiku u kojoj kada gradite i spajate zemlje, regione i narode, oni kažu da to ne valja.

- Kada ih pitate šta tu nije dobro, oni ne znaju da vam kažu šta tu nije dobro - objašnjava predsednik.

Kada su u pitanju napadi sa raznih strana Vučić je rekao da to govori koliko je zapravo inicijativa za "mali šengen" dobra.

- Oni bi voileli da uživaju u jednoj bari i žabokrečini - naveo je predsednik.

Kako je rekao, Svetska banka smatra da bismo mogli da uštedimo 3,5 milijardi dolara.

Danci digli uzbunu, novo rusko vojno čudo ime je glavna briga. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pink

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA