Najnovije

ASAD OSUO PALJBU PO AMERIMA: SAD su izgrađene kao politički režim na banditskim grupama!

Predsednik Sirije Bašar Asad uporedio je SAD sa nacističkim režimom koji vodi rat za naftu, te da je to prirodno za američki politički sistem.

Bašar Asad (Foto: ria.ru)

„Definitivno je tako. Ne samo zato što kradu naftu, već i zato što su Sjedinjene Američke Države izgrađene kao politički režim na banditskim grupama. Američki predsednik ne predstavlja državu, on je samo izvršni direktor kompanije. Iza tog direktora stoji savet direktora, a savet čine velike američke kompanije koje su realni vlasnici države: to su naftne kompanije, proizvođači oružja, banke i drugi lobiji“, rekao je Asad u intervjuu za RIA Novosti i Rusija 24 , odgovarajući na pitanje da li on smatra da su američke akcije u Siriji politički banditizam.

Prema rečima sirijskog lidera, to je prirodni rezultat postojanja američkog sistema.

„SAD nisu država, već režim čije rukovodstvo imenuju kompanije koje rade za svoju korist. Želim da vas podsetim na jedan momenat: jedan od najvažnijih faktora koji je podstakao Hitlera na napad na SSSR u Drugom svetskom ratu bila je nafta“, rekao je Asad.

„Danas se SAD bave istim stvarima, podražavajući naciste: ekspanzija, osvajanja, potkopavanje interesa drugih naroda, gaženje međunarodnog prava, humanitarnih osnova i tako dalje. I sve zbog nafte“, dodao je on.

Uskoro se sprema spektakularan napad na jedan grad na zapadu! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA