Najnovije

DODIK BRANI RS: U Istočnom Sarajevu se lome sudbina i trajnost Srpske

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Istočnom Sarajevu da se na području tog grada lome sudbina i trajnost Srpske.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

"Zato je vlast Srpske odlučna da se u Istočnom Sarajevu osiguraju pretpostavke za normalan i bezbedan život", poručio je Dodik na skupu koji je okupio predstavnike društvenog, poslovnog i političkog života tog grada.

Prema Dodikovim rečima, prethodnih godina učinjen je veliki pomak u rešavanju bitnih pitanja za ovaj kraj Republike Srpske, a u dijalogu sa predstavnicima stanovnika ovog grada želi da čuje koji su to prioriteti za naredni period.

On je podsetio da je u prethodnom periodu na području Grada Istočnog Sarajeva izgrađena nova bolnica, da je ulagano u Jahorinu kao zimski centar, izgrađeni su administrativni centar Republike Srpske, put prema Jahorini, sportska dvorana na Palama, a u toku je izgradnja sportske dvorane u Istočnom Sarajevu.

Konstatujući da je na planu infrastrukturnih pitanja napravljen napredak, Dodik je kao kapitalni projekat u vremenu koje dolazi naveo izgradnju autoputa od Beograda ka Sarajevu, preko Višegrada i Rogatice.

"Od toga se odustati neće, potrebno je nekoliko odluka na nivou BiH kako bi se nastavilo sa tim aktivnostima", rekao je Dodik, podsećajući da zastoj u formiranju vlasti na nivou BiH predstavlja smetnju u ovim aktivnostima.

Srpski član Predsedništva izrazio je posebno zadovoljstvo što je u Istočnom Sarajevu izgrađena Bolnica "Srbija" i rekao da će se učiniti sve da se reši problem dugovanja iz prošlosti ove zdravstvene ustanove i da se bolnica kadrovski ojača.

Dodik je konstatovao da je potrebno poboljšati bezbednosnu situaciju u Istočnom Sarajevu.

"LJudi ovde moraju biti sigurni. Znamo da postoje loše prakse koje su dovodile do stradanja nedužnih ljudi", rekao je Dodik.

Pročitajte OVDE šta je Dodik poručio vlastima u Sarajevu.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA