Najnovije

DODIK BRUTALNO SASUO KAMARILI IZ FEDERACIJE: Ne potpisujemo ništa što liči na priču o pristupanju NATO!

Predsednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će sutra u Mostaru razgovarati sa rukovodstvom HDZ o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH, te poručio da Republika Srpska neće prihvatiti nikakav dokument koji liči na priču o Godišnjem nacionalnom programu za pristupanje NATO.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da problem u formiranju vlasti na nivou BiH nije HDZ, te da odavno ne prati šta govori lider SDA Bakir Izetbegović.

– Odavno znam da sve što kaže nije istina. Dakle, do njih je. Ovde je jasno da Srpska neće prihvatiti nikakav dokument koji može da liči na priču o ANP. Nismo glupi da kažemo – nazovite vi to kako hoćete, a onda to pošaljete u Brisel i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo – poručio je Dodik, koji je srpski član Predsedništva BiH.

On je ocenio kao potpuno nerealno to što političko Sarajevo traži od SNSD da ovaj tehnički dokument bude iznesen pred Savet ministara koji u svom sastavu danas nema nijednog člana SNSD.

– Kada bi oni to usvojili, kako je juče rekao i lider SDS Mirko Šarović, to znači da bi se otvorila vrata za rekonstrukciju vlasti, odnosno novu strukturu vlasti. Mi u Savetu ministara nemamo nikoga i onda oni polako pokušavaju da prenesu odgovornost na nas i kažu – vi ćete doneti odluku koja će glasiti tako i tako kada sutra sednete tamo… E nećemo, pa da vidimo kako će to izgledati sa njima, predstavnicima opozicije u Srpskoj u Savetu ministara – poručuje Dodik.

“SDS i PDP promovišu BIH”

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je danas da aktuelna vlast u Republici Srpskoj, koja je izborni pobednik, želi da trajno očuva temelje Srpske, dok druga strana, poput SDS i PDP, nastoji da promoviše više BiH u Srpskoj. Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da su SDS i PDP i njihovi lideri Mirko Šarović i Branislav Borenović na to spremni zbog nekih svojih razloga, odnosno tapšanja stranaca po njihovim ramenima.

“Zaključci Narodne skupštine biće sprovođeni”

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se radi na operacionalizaciji zaključaka sa nedavne posebne sednice Narodne skupštine Srpske o Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj Republike, te da će za sprovođenje svakog biti formiran tim ljudi i akcioni plan.

– Zaključci su takvi kakvi jesu, neće se menjati i biće sprovođeni – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, povodom ocene OEBS da su zaključci zabrinjavajući.

Najjači jugo u ovom veku pravi haos na hrvatskoj obali, a najgore tek sledi! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA