Najnovije

OGLASILI SE POJEDINI BLOKOVI U OPOZICIJI: Umesto tolerancije, raste politički ekstremizam!

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratska partija i Narodna stranka upozorile su na rast političkog ekstremizma u Srbiji, kao i na diskriminaciju i netoleranciju u društvu.

Srpski parlament (Foto: Jutjub)

DS navodi da se netolerancija u Srbiji ispoljava svakodnevno i upozorava da je uvažavanje različitosti uslov stvarnog prosperiteta. Demokrate smatraju da "postoji nešto na šta nikada ne treba pokazati toleranciju, a to je nasilje, koje je izvorište i polazište svake netolerancije".

LSV skreće pažnju na to da kada je reč o netoleranciji problem predstavlja implementaciji donetih zakona u praksi.

- Svedoci smo svakodnevnih javnih nastupa političkih, ali i drugih aktera u našem društvu, koji raspiruju mržnju i podstiču diskriminaciju. Na kraju, koliki je nivo tolerancije u društvu u kojem u parlamentu i dalje sedi narodni poslanik, koji je osuđen za ratne zločine, a u svakodnevnoj komunikaciji koristi jezik mržnje? - stoji u saopštenju LSV.

I Narodna stranka skreće pažnju da društvo sve dublje tone u netoleranciju i dsa su se radikalni stavovi i ekstremno desničarenje su se oteli kontroli, a LDP upozorava da je naše društvo podeljeno više nego pre.

- Umesto tolerancije, zađivele su nove podele, raslojavanja - navodi se u saopštenju LDP.

Iz ove stranke poručuju da društvenu krizu i sve manji stepen tolerancije danas izazivaju upravo političke partije.

- Oni čiji je zadatak da utiču na stvaranje modernog društva guraju nas u sve dublje rovove. Umesto uvažavanja različitosti, danas nismo u stanju ni da razgovaramo. U parlamentu se slobodno diskriminišu žene, nacionalne manjine, i niko ne snosi posledice zbog otvorene diskriminacije - navodi se u saopštenju LDP i dodaje da je potreban dodatni napor kako bi se zaustavio manjak tolerancije u društvu, pa tek onda radilo i na modernizaciji društva.

Srpski Top Gan nikad jači! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA